ACTUALITATE 4 iunie 2010

Contracte de salubrizare pentru romii din Orko

de Covasna Media | 290 vizualizări
Societatea de salubrizare Tega SA a încheiat aproximativ 50 de contracte în cartierul Orko din Sfântu Gheorghe, spre ridicarea constantă a gunoaielor de aici. Contractele au fost încheiate ca urmare a unei acţiuni de curăţenie care s-a derulat pe parcusrul mai multor zile în zona romilor. Iniţiativa a aparţinut Asociaţiei Amenka şi a avut ca scop igienizarea celor peste 400 de gospodării ale romilor din cartier și conștientizarea

Societatea de salubrizare Tega SA a încheiat aproximativ 50 de contracte în cartierul Orko din Sfântu Gheorghe, spre ridicarea constantă a gunoaielor de aici. Contractele au fost încheiate ca urmare a unei acţiuni de curăţenie care s-a derulat pe parcusrul mai multor zile în zona romilor. Iniţiativa a aparţinut Asociaţiei Amenka şi a avut ca scop igienizarea celor peste 400 de gospodării ale romilor din cartier și conștientizarea acestora cu privire la importanţa igienei corporale, spre prevenirea bolilor infecţioase.

„Cele 50 de contracte încheiate cu Tega sunt un pas spre civilizarea romilor din Orko, unde majoritatea a înţeles că trebuie să se supună unor reguli. Sigur, poate 50 de contracte nu e un număr foarte mare, dar avem speranţa că sunt un exemplu pentru restul, care vor încheia la rândul lor astfel de contracte”, a declarat preşedintele Asociaţiei Amenka, Dima Mihaly.

La începutul acţiunii de curăţenie din Orko, printre copiii de aici era o epidemie de Hepatita A - boala mânilor murdare; epidemia a fost însă stinsă, acum înregistrându-se doar trei cazuri de îmbolnăvire. Cea mai mare problemă a celor din Orko rămâne însă cea a WC-urilor, multe dintre gospodăriile de aici neavând așa ceva, drept pentru care locatarii acestora își fac nevoile pe unde apucă. În prezent se caută soluţii pentru rezolvarea problemei, deoarece familiile rome spun că nu-şi permit să cheltuie 150 de lei, cât reprezintă costul realizării unui WC.

Monica Vajna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.