ACTUALITATE 13 februarie 2018

VIDEO Construirea unei noi baze de înot, printre proiectele Primăriei Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 780 vizualizări

O nouă bază de înot în municipiul Sfântu Gheorghe se numără printre proiectele pe care Primăria doreşte să le realizeze, actuala piscină generând pierderi considerabile.

Primarul municipiului Antal Arpad a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că noua bază de înot ar urma să fie construită în Cartierul Simeria, respectiv în vecinătatea Sălii Sporturilor, iar actuala piscină, care generează pierderi considerabile, ar urma să fie închisă.

„Baza de înot de pe strada Lunca Oltului este foarte veche (...) Practic, anual plătim mai mult de un milion de lei pentru pierderile care sunt generate, iar din analiza noastră a rezultat că modernizarea acestei baze ne-ar costa mai mult decât construirea unei baze noi, moderne. Ne-am gândit că ar trebui să construim această bază pe strada Vânătorilor, pentru că acolo este un teren aflat în proprietatea Primăriei (...) şi să închidem baza actuală în momentul în care se va construi cea nouă, apoi să vedem ce vom face cu acea clădire“, a declarat primarul Antal Arpad.

Potrivit acestuia, intenţia autorităţilor locale este de a dezvolta simultan bazele sportive din oraş, respectiv atât pe cea veche din Cartierul Simeria, cât şi noua arena sportivă aflată la ieşirea din municipiul Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc, unde există şi un patinoar artificial inaugurat recent.

„Ideea a fost să avem două baze în cele două extremităţi ale oraşului. Deci pe strada Stadionului şi Vânătorilor avem două săli de sport, un stadion, hotelul pentru cantonamente (...), deci avem o bază (...) care poate fi dezvoltată mai departe (...), iar a doua bază pe care o dezvoltăm este cea de la ieşirea spre Miercurea Ciuc“, a precizat Antal Arpad.

Primarul a mai menţionat că propunerea nu a fost foarte bine primită de cetăţeni, situându-se pe locul al doilea în topul proiectelor „neimportante“ cuprinse în sondajul de opinie realizat recent pe site-ul instituţiei, la care au răspuns doar 1327 de cetăţeni din cei aproape 54.000 de locuitori ai municipiului.

„La sondaj nu a ieşit foarte bine, deci au fost 389 de persoane care au spus că nu e important. Chiar se află pe locul al doilea ca fiind o investiţie care nu e necesară“, a adăugat Antal Arpad.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.