ACTUALITATE 9 aprilie 2009

Consiliul Local Sfântu-Gheorghe alocă 310. 000 de euro pentru proprietăţile de la Şugaş-Băi ale lui Ioan Neculaie

de Covasna Media | 765 vizualizări
Consiliul local Sfântu Gheorghe va achiziţiona, la Şugaş-Băi, mai multe obiective turistice. Este vorba despre un total de 4000 mp aflaţi în prezent în proprietatea omului de afaceri braşovean Ioan Neculaie, municipalitatea dorind ca după intrarea în posesie a acestora să demareze un amplu plan de dezvoltare prin care potenţialul zonei să poată fi folosit nu doar în folosul localnicilor ci şi pentru atragerea turiştilor. Potrivit primarului Antal Arpad,

Consiliul local Sfântu Gheorghe va achiziţiona, la Şugaş-Băi, mai multe obiective turistice. Este vorba despre un total de 4000 mp aflaţi în prezent în proprietatea omului de afaceri braşovean Ioan Neculaie, municipalitatea dorind ca după intrarea în posesie a acestora să demareze un amplu plan de dezvoltare prin care potenţialul zonei să poată fi folosit nu doar în folosul localnicilor ci şi pentru atragerea turiştilor. Potrivit primarului Antal Arpad, administraţia locală continuă politica sa de îmbogăţire a patrimoniului oraşului, obiectivele de la Şugaş-Băi cuprinzând o mofetă, un restaurant, o bază de tratament şi un teren pe care se află construite mai multe căsuţe de agrement.

„Am reuşit să ne înţelegem cu proprietarul acestor clădiri şi terenuri de la Şugaş Băi, pe care le vom achiziţiona la preţul de 310.000 de euro“, a explicat Antal Arpad, adăugând că în respectiva sumă este inclus şi TVA-ul. Potrivit primarului, restaurantul ce intră în suprafaţa achiziţionată de municipalitate se află într-o stare destul de bună, însă căsuţele de agrement vor trebui probabil demolate. Antal Arpad a subliniat însă că pentru Şugaş-Băi există mai multe proiecte, printre care şi cel al Drumului Apelor Minerale, prin acestea putându-se realiza planuri de dezvoltare şi amenajare viitoare.

„Pot să spun că Şugaş-Băi va deveni o „bijuterie“ în câţiva ani şi faptul că aceste clădiri intră în patrimoniul municipiului ne ajută să dezvoltăm mult mai larg această locaţie”, a mai spus primarul. În ceea ce priveşte modalitatea de plată a achiziţiei de la Şugaş Băi, aceasta a fost stabilită a se derula în două etape.

O primă parte a sumei va fi achitată la semnarea contractului de preluare, urmând ca munici palitatea să achite restul sumei în 30 de zile de la semnarea contractului.

Speranţe pentru Hotelul Bodoc

Potrivit lui Antal Arpad, discuţiile cu Ioan Neculaie au vizat şi situaţia Hotelului Bodoc din centrul municipiului Sfântu Gheorghe, ale cărui lucrări de reabilitare au fost abandonate în urmă cu câteva luni.

„Ioan Neculaie a făcut o ofertă de vânzare, s-a vorbit cu mai mulţi investitori, atât din ţară cât şi din străinătate şi sperăm ca într-o lună sau două să reuşim să găsim un investitor care să şi finalizeze lucrările iniţiate. Dacă situaţia economică ar fi alta, poate neam gândi să cumpărăm şi să demolăm hotelul, dar actuala situaţie nu ne permite aşa ceva”, a mai explicat Antal Arpad, fără a oferi însă informaţii despre preţul pe care l-ar include vânzarea Hotelului Bodoc.

Omul de afaceri Ioan Neculaie a anunţat în ianuarie 2007 că va investi aproximativ şase milioane de euro pentru modernizarea Hotelului Bodoc, pe care dorea săl transforme în hotel de patru stele. Potrivit propriilor declaraţii de la acea vreme, lucrările ar fi trebuit finalizate în 2008, însă acest lucru nu s-a întâmplat nici până în prezent.

Aşa arăta această ştire joi la ora 17, când votul din Consiliul Local privind aprobarea sumei de 310.000 de euro pentru aceste achiziţii ar fi trebuit să fie o formalitate. Însă, consilierii PCM au fost cei care, spre surprinderea tuturor, au refuzat să acorde votul de trecere proiectului de hotărâre, motivând că materialul le-a fost înmânat prea târziu şi că nu au avut timp să-l studieze, în condiţiile în care discuţiile aprinse pe tema Premiilor Pro Urbe, denaturate în certuri, au durat aproape o oră. În consecinţă, în săptămâna ce urmează, consilierii locali se vor întâlni într-o şedinţă extraordinară, pe a cărei ordine de zi va fi inclus, din nou, proiectul de hotărâre referitor la achiziţionarea obiectivelor de la Şugaş Băi.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Marius, 10 aprilie 2009
Nu uitati si proverbul "Dai putere unui om ca sa vezi ce caracter are ".
pita-gora, 10 aprilie 2009
Lipsa de bun simt civic si gospodaresc e vizibila la tot pasul in orasul asta cu cladiri darapanate sau parasite si la doi pasi de centru,cu munti de gunoaie aruncate peste tot-vezi peste calea ferata citeste integral
ziarist, 10 aprilie 2009
In ce priveste Sugas Bai..cine pune pariu cu mine ca la putin timp dupa ce primaria va cumpara obiectivele de la Niculaie v-a aparea un parteneriat public-privat intre primaria Sf. Gheorghe si omul de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.