ACTUALITATE 10 iulie 2009

Consiliul Local Sfântu-Gheorghe acordă 3.000 de lei lunar pentru televiziunea locală

de Covasna Media | 981 vizualizări
Consilierii au votat pentru sprijinirea lunară a televiziunii Klub TV

Consilierii locali din Sfântu-Gheorghe şi-au dat acordul pentru sprijinirea lunară a televiziunii locale Klub TV cu suma de 3.000 de lei, care ar urma să fie acordaţi în baza unui contract de furnizare de servicii care prevede printre altele înre gis trarea pe casete video a şedinţelor, în vederea arhivării, sau asigurarea unui spaţiu publicitar permenent prin care locuitorii să fie informaţi despre activitatea Consiliului şi despre principalele evenimente organizate şi

Consilierii au votat pentru sprijinirea lunară a televiziunii Klub TV

Consilierii locali din Sfântu-Gheorghe şi-au dat acordul pentru sprijinirea lunară a televiziunii locale Klub TV cu suma de 3.000 de lei, care ar urma să fie acordaţi în baza unui contract de furnizare de servicii care prevede printre altele înre gis trarea pe casete video a şedinţelor, în vederea arhivării, sau asigurarea unui spaţiu publicitar permenent prin care locuitorii să fie informaţi despre activitatea Consiliului şi despre principalele evenimente organizate şi desfăşurate în municipiu.

Greu de convins

Cu toate că hotărârea a trecut cu un singur vot împotrivă şi restul pro, mulţi consilieri s-au lăsat greu convinşi de oportunitatea alocării aceste sume, ridicând problema calităţii programelor acestui post de televiziune local sau ţintirea lor spre nevoile comunităţii.

Lipsa unei strategii sau faptul că programul este axat pe divertisment, seriale tv sau dedicaţii muzicale au fost câteva dintre chestiunile aduse în discuţie de consilierii care ar fi vrut ca dacă tot dau un ban să vadă la televizor şi informaţii culturale, sportive, ştiri şi altele legate de cerinţele locuitorilor. Consilierul PCM Gazda Zoltan a venit chiar cu o serie întreagă de propuneri de programe, cum ar fi „coşul de cumpărături“, program de sănătate, prezentarea unor zone istorice din municipiu, emisiuni de modă, gimnastică şi altele.

Potrivit consilierului local Kato Bela, ceea ce se discută însă este un contract de prestări servicii, care se referă la o oră de program oferită Consiliului, prin urmare este singurul interval la care se poate face referire, fără implicaţii în restul grilei.

Decizia CL de a aloca 3.000 de lei lunar televiziunii locale – sumă care s-a alocat şi fostei televiziuni între timp desfiinţată -, vine ca urmare a unei solicitări din partea conducerii postului din Sfântu-Gheorghe.

Şedinţele Consiliului, înregistrate şi arhivate

După discutarea adresei în şedinţa comisiei economice, comisia a hotărât ca modul de colaborare să se realizeze printrun contract de prestări servicii, în baza căruia vor ca postul TV să asigure aducerea la cunoştinţa publică a informaţiilor de interes public legate de activitatea Primăriei şi a Consiliului local. Contractul prevede printre altele înregistrarea pe casete video a şedinţelor Consiliului Local Municipal, în vederea arhivării, asigurarea unui spaţiu publicitar permanent prin care locuitorii oraşului sunt informaţi despre activitatea Consiliului Local şi despre principalele evenimente organizate şi desfăşurate în municipiu, difuzare de informaţii legate de activitatea autorităţilor administraţiei publice locale prin intermediul emisiunilor de ştiri şi asigurarea pentru fiecare comisie de specialitate constituită în cadrul Consiliului local a unui spaţiu de emisie de o oră pe lună, în cadrul căreia consilierii vor putea informa cetăţenii municipiului în legătură cu activitatea depusă.

La capitolul „obligaţiile prestatorului“ se menţionează la un moment dat „difuzare de informaţii echidistante legate de activitatea autorităţilor administraţiei publice locale prin intermediul emisiunilor de ştiri”, cu toate că televiziunea locală nu are în program buletin de ştiri.

Poveste fără fond

Potrivit patronului Klub TV, Bogdan Eduard, toată povestea este cam fără fond, având în vedere că nu s-a semnat niciun contract.

„Povestea este simplă, nu ştiu cine a complicat-o. Noi am solicitat, cum intenţionăm să facem şi de la alte instituţii, să fim înscrişi în anunţurile publicitare suspuse acestui regim cum are şi Primăria, şi Consiliul Judeţean. Ideea era de a ne anunţa disponibilitatea de a da anunţuri pe TV, şi colegii din Sfântu-Gheorghe le-au spus că oferim Consiliului o emisiune, iniţial am vrut să transmitem şedinţele dar sunt foarte lungi şi atunci am spus că dăm o emisiune în care consilierii locali discută, nici nu s-a pus problema de emisiuni pe bani. N-am semnat niciun contract cu CL, există o solicitare legală, de a da şi noi anunţurile locale şi ce se poate, din ce face parte din publicitate”, a spus Bogdan Eduard.

Conform legii audiovizualului „sunt interzise ingerinţe de orice fel în conţinutul, forma sau modalităţile de prezentare a elementelor serviciilor media audiovizuale, din partea autorităţilor publice sau a oricăror persoane fizice sau juridice, române ori străine”, în plus, Codul de reglementare a conţinutului audiovizual interzice, în mod expres, sponsorizarea emisiunilor de ştiri şi de dezbateri. Prin urmare, nimeni nu poate cumpăra ceea ce, prin lege, nu se poate vinde şi nici sponsoriza.

Primarul Antal Arpad spune că dacă există prevederi interpretabile în textul hotărării vor fi eliminate, pentru a nu exista greşeli, întrucât ei nu doresc să intervină în modul în care îşi desfăşoară televiziunea programele.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 61

Adaugă comentariu
hu, 31 martie 2010
Statuia Sfinu-Gheorghe-i chiar arata suborice critica (arata naspa). Ciar sunt in Covasna mult mai specialisti in arta. Si reprogramat refacut unu calumea,(parca din gradinita a pus expo)DOAMNE urat citeste integral
Livia, 12 februarie 2010
democratic gandind si totodata din exterior, daca se tot bate moneda pe integrarea minoritatilor,ar trebui sa se faca in sensul acesta ceva. respectiv, in covasna, sa se incerce convietuirea cu citeste integral
TGS, 11 februarie 2010
Daca se numea mioritic tv sigur nu se alocau fonduri din banii publici.
ion2000, 30 ianuarie 2010
Mi se pare strigator la cer ca tu cetatean sa contribui cu taxe la primarie, iar primaria sa faca post de televiziune care te sfideaza pe fata intrucat crainicii sa nu cunoasca limba romana. Nu se citeste integral
Kojeak, 16 noiembrie 2009
KlubTv :)) Asta nu este un post de televiziune. Tot am auzit pe la altii ba in stanga, ba in dreapta ca postu este tare, muzica, dedicatii, numai stiu eu ce chestii educative. Am zis hai sa il caut citeste integral
Reka, 14 iulie 2009
Eu si prietenii lui B.I. am scris in forumul asta. dar nu in numele ei. Oricate comantarii am si scris, avem dreptul la exprimarea libera a parerii despre orice, nu i asa? Nu inteleg de ce in citeste integral
mcroby, 13 iulie 2009
cear ar fi daca nu am plati impozitele si asa bani se duc aiurea wolksvagen passat 35mii de euro 3000 lei la televiziunea asta cu director 10 clase
Edita si Peter, 13 iulie 2009
Klubtvnu este televiziune, este de ras cea ce fac acolo, si pt asta primesc si bani. Este o caricatura a televiziunii adevarate, nu cred ca oamenii se uita la asa ceva.
lori, 13 iulie 2009
Deci chiar pe bune hai sa facem o petitie fie ca esti roman , maghiar, german hai sa facem o petitie pentru schimbarea statuiei. chiar asa dupa voi cum arata?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.