ACTUALITATE 10 septembrie 2009

Consiliul Local Sfântu-Gheorghe a preluat cabinetele şcolare

de Covasna Media | 227 vizualizări

Toate cabinetele şcolare care funcţionează pe raza municipiului Sfântu-Gheorghe au trecut în subordinea autorităţilor locale, care susţin că astfel va avea loc o activitate de prevenţie mai accentuată decât în prezent.

Viceprimarul Sztakics Eva a afirmat că în total au fost preluate 6 cabinete şcolare – patru de stomatologie, care funcţionează la şcolile Kos Karoly, Mikes Kelemen, Szekely Miko şi Godri Ferencz şi două cabinete generale, de la Mikes Kelemen şi Colegiul Naţional Mihai Viteazul. În afară de acestea, grădiniţele au în general câte un asistent medical. Sztakics Eva a precizat că la cele două cabinete generale existente vor fi arondate toate şcolile, pentru a ştii fiecare unde aparţine.

„Deja am purtat discuţii cu dentiştii de la cabinetele şcolare pentru controale periodice ale elevilor, pentru prevenţie, întrucât nu au materialele să intervină”, a spus Sztakics. În opinia acesteia, ar fi normal ca şi adeverinţele medicale să fie eliberate tot de la aceste cabinete şcolare, pentru ca în felul acesta să se rezolve şi chestiunile care ţin de prezenţă, dar majorarea numărului de cabinete ar depinde de existenţa medicilor precum şi de asigurarea unor dotări şi a salariilor.

Pentru a acoperi salariile medicilor şi personalului medical de la aceste cabinete şcolare până la sfârşitul anului, Ministerul Sănătăţii a alocat suma de 350.000 de lei, care a fost introdusă în bugetul local. În total, în Sfântu-Gheorghe se află 22 de centre financiare, însemnând şcoli şi grădiniţe.

Ana Sidon

Teme articol: CL cabinete medicale
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.