ACTUALITATE 31 martie 2015

Consiliul Judeţean alocă 50.000 de lei pentru Festivalul „Atelier”

de Agerpres | 215 vizualizări

atelier

Consiliul Judeţean (CJ) Covasna, reunit marţi în şedinţă ordinară, a aprobat încheierea unui contract de parteneriat cu Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe în vederea organizării şi finanţării cu 50.000 de lei a Festivalului internaţional de teatru neconvenţional „Atelier”, programat în luna iunie a.c.

Festivalul, înfiinţat în anul 1992 de dramaturgul Radu Macrinici, este cel mai vechi festival de teatru din România, care şi-a propus, încă de la început, să prezinte publicului noile tendinţe din acest domeniu. După 13 ediţii, festivalul a fost mutat la Sighişoara, odată cu schimbarea conducerii Teatrului „Andrei Mureşanu”, apoi la Baia Mare şi Satu Mare, iar anul trecut a revenit la Sfântu Gheorghe. Ediţia din acest an va avea loc în perioada 3-10 iunie la Sfântu Gheorghe.

La ediţia de anul trecut au participat 18 trupe de teatru din România, Franţa, Italia şi Brazilia, care au prezentat peste 20 de spectacole care se încadrează în „grila” festivalului, adică au prezentat cele mai noi tendinţe din regia, dramaturgia, scenografia, coregrafia, muzica de scenă şi arta actorului secolului XXI.

Anul trecut marele câştigător al festivalului a fost spectacolul „Tipografic majuscul” al Teatrului „Odeon” din Bucureşti, regizat de Gianina Cărbunariu, care a obţinut atât trofeul „Atelier” pentru cel mai bun spectacol, cât şi alte două premii – pentru cea mai bună regie şi cel mai bun actor în rol principal. Juriul festivalului a mai acordat premii pentru regie, scenografie, coregrafie, muzică de scenă, cel mai bun actor/actriţă în rol principal şi secundar, cel mai bun recital, premiul special al juriului şi premiul pentru debut.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.