ACTUALITATE 29 decembrie 2013

Consilierii judeţeni au aprobat construirea drumului expres Sfântu Gheorghe – Braşov

de Covasna Media | 337 vizualizări

harta sfantu brasov

În ultima şedinţă ordinară a acestui an, consilierii judeţeni au aprobat asocierea judeţului Covasna cu judeţul Braşov, municipiul Braşov şi municipiul Sfântu Gheorghe în vederea realizării în comun a drumului expres Sfântu Gheorghe – Braşov, în cadrul unui program finanţat din fonduri UE.

„Interesele noastre sunt comune cu cele ale judeţului Braşov: vrem ca din Sfântu Gheorghe să se ajungă fără dificultăţi la aeroportul internaţional de la Ghimbav. Acesta este motivul pentru care a fost propusă asocierea celor patru unităţi administrativ-teritoriale. Credem că, în următorul ciclu bugetar al Uniunii Europene, investiţiile de acest gen vor fi considerate obiective prioritare, iar noi ne pregătim pentru acest sezon. În judeţul Covasna, lucrările de investiţii vizează localităţile Sfântu Gheorghe, Ilieni şi Dobolii de Jos. Fiindcă este vorba de un drum expres, trebuie să menţionez că acesta va ocoli localităţile. În judeţul Covasna, această investiţie vizează 11 km de drumuri judeţene, la care se adaugă şoseaua de centură a municipiului Sfântu Gheorghe – a declarat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

Autorităţile publice locale poartă negocieri legate de această investiţie de o bună perioadă, deoarece aeroportul care se construieşte la Ghimbav este un obiectiv important şi din punctul de vedere al covăsnenilor. Potrivit preşedintelui CJ, nu este un aspect neglijabil nici faptul că autorităţile locale ar fi dorit să schimbe de câtva timp starea drumului judeţean 112, drum ce face legătura între Sfântu Gheorghe şi Dobolii de Jos, dar cu toate că au avut promisiuni din partea mai multor miniştri, „reabilitarea drumului, din păcate, nu s-a efectuat. Acum am găsit o soluţie şi pentru această problemă” – a spus Tamás Sándor.

Potrivit preşedintelui CJ, pe baza măsurătorilor efectuate în 2010, pe această porţiune de drum au circulat în medie în fiecare zi 1.957 de autovehicule, și se estimează ca această cifră să se dubleze până în 2020.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.