ACTUALITATE 18 martie 2014

Conflict armat în Crimeea. O bază militară ucraineană, atacată de ruşi. Un soldat a murit

de Covasna Media | 189 vizualizări

UPDATE ora 19.00 ---- Un soldat ucrainean a fost ucis prin împușcare, marți, în timpul unui atac asupra unei baze militare ucrainene de la Simferopol. Soldatul, care era de pază, a fost rănit grav la gât, iar ulterior a decedat. Pe de altă parte, comandantul Marinei ucrainene, Serghei Haiduk, anunțase că un ofiţer ucrainean a fost rănit prin împuşcare la Simferopol, într-o tentativă de luare cu asalt a unei bazei militare din capitala Crimeei, ocupată de trupe ruse, potrivit agenției UNIAN. El nu a precizat când a avut loc acest atac şi nici numărul unităţii militare vizate. Nu este clar, de asemenea, dacă este vorba de unul și același incident sau sunt două incidente separate.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainan al Apărăriim, Vladislav Selezniov, citat de Ukrainska-Pravda, spune că toți soldații ucraineni din baza militară de la Simferopol au fost arestați, iar cărțile de identiate și banii le-au fost confiscați. „Au fost scoți afară, aliniați și dezarmați”, a spus Selezniov.

_______________________________________________________

Crimeea este de astăzi parte a Rusiei. Anunţul a fost făcut de preşedintele rus Vladimir Putin, în faţa camerelor reunite ale Parlamentului. Aleşii ruşi au plâns şi l-au ovaţionat minute în şir pe liderul de la Kremlin. În discursul său, Putin a lansat un atac fără precedent împotriva occidentalilor şi a Statelor Unite. La câteva ore de la decizia istorică, mii de oameni au ieşit în centrul Moscovei pentru a sărbători. Între timp, trupele ruse au atacat o bază militară ucraineană din Crimeea, iar un soldat ucrainean a fost ucis. Kievul a declarat că, din acest moment, conflictul cu Rusia intră într-o fază militară.

Un ofiţer ucrainean a fost împuşcat la Simferopol, într-o tentativă de luare cu asalt a Centrului de Topografie militară şi Navigaţie din capitala Crimeei, a declarat marţi comandantul Marinei ucrainene, Serghii Gaiduk.

Președintele rus Vladimir Putin a semnat marți un acord pentru alipirea Crimeei la Rusia, acord care a intrat imediat în vigoare. Semnarea acordului a avut loc după un discurs pe care președintele rus l-a rostit în fața camerelor reunite ale parlamentului, discurs în care a subliniat că peninsula Crimeea a fost și rămâne în inima rușilor "parte integrantă a Rusiei", dând asigurări în același timp că Moscova nu dorește o scindare a Ucrainei.

Ucraina nu va recunoaște niciodată anexarea Crimeii la Federația Rusă, a declarat marți purtătorul de cuvânt al diplomației de la Kiev, Evgheni Perebiinis, citat de Interfax.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Eugen, 18 martie 2014
Nu ma consider cel mai potrivit, pentru a comenta aceasta situatie. Deci, NU COMENTEZ! Dar revin obsesiv cu,,mereu actualul" Sanatate si Pace!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.