ACTUALITATE 6 iunie 2013

Conferinţă dedicată agricultorilor la Târgu Secuiesc [FOTO]

de Covasna Media | 79 vizualizări

Miercuri a avut loc la Tg. Secuiesc o conferinţă de informare a agricultorilor din judeţul Covasna cu privire la utilizarea nămolului de la staţiile de epurare. Organizatorul evenimentului, SC Gospodărie Comunală SA, este operatorul regional care administrează infrastructura de apă şi canalizare din judeţul Covasna, fiind beneficiarul unei finanţări europene pentru modernizarea şi extinderea sistemelor de apă şi apă uzată.

Investiţiile pentru acest proiect, finanţate din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, sunt îndreptate atât spre extinderea reţelelor de apă şi canalizare, cât şi spre modernizarea staţiilor de tratare a apei şi a celor de epurare a apelor uzate.

„Nămolul ce rezultă din procesul de epurare poate fi utilizat ca îngrăşământ pentru agricultură/silvicultură. Din acest motiv, întalnirea de azi a reprezentat un moment important în atragerea agricultorilor pentru folosirea nămolului care rezultă după procesul de epurare a apelor uzate. Informaţiile prezentate de specialişti sunt utile agricultorilor care pot face demersuri de obţinere a nămolului de la compania noastră, pentru a-l folosi în aplicarea pe terenurile lor pentru creşterea producţiei agricole”, a declarat Kató Béla, reprezentant al SC Gospodărie Comunală SA.

Evenimentul s-a bucurat de prezenta unui numar însemnat de participanţi care şi-au manifestat interesul faţă de subiectul conferinţei prin dezbaterea unor teme interesante care au adus răspunsuri cât mai detaliate la toate întrebările adresate.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.