ACTUALITATE 15 iulie 2012

Concurs regional pentru Pompieri Voluntari

de Covasna Media | 120 vizualizări

Timp de două zile, centrul pompierilor voluntari din regiune a fost la Sfântu Gheorghe. Joi după masa a avut loc lansarea cărții „Trecutul și prezentul pompierilor voluntari din județul Covasna”, de Toth Szabolcs, volum lansat inițial anul trecut în limba maghiară, cu ocazia Anului Internațional al Voluntariatului.

„Am considerat că este foarte important să redactăm această carte, dat fiind faptul că pompierii voluntari au o tradiție în județul Covasna. Este important de știut că localitatea Chichiș a avut mașină de pompieri deja în anul 1860, iar prima formațiune de pompieri voluntari a apărut în județul Covasna ceva mai târziu, în 1872” – povestește autorul cărții.

Concursul regional al pompierilor voluntari a avut loc vineri pe stadionul Electro din Sfântu Gheorghe. În deschiderea evenimentului vicepreședintele Consiliului Județean Covasna, Nagy József, a declarat că administraţia judeţeană ajută atât pompierii voluntari, cât și pe cei de la ISU, subliniind că rolul voluntarilor este important în viața unei comunități.

Concursul în sine a constat în mai multe probe, unele de foc, la propriu, altele de îndemânare și rezistență. Pe locul I a terminat echipa din Cozmeni, Harghita, pe locul II s-au clasat cei din Valea Crișului, locul III revenind pompierilor din Bistrița. În concursul privat cea mai bună echipă s-a dovedit a fi cea a fabricii Azomureș, urmată de Schaffer și Silvana International.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.