ACTUALITATE 2 martie 2018

Concurs de idei, cu un premiu de 3.500 de lei, pentru reamenajarea lacului din Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 1208 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe organizează un concurs de idei pentru reamenajarea lacului şi zonei de agrement din zona gării, lăsate în paragină în ultimii ani, la această competiţie, cu un premiu în valoare de 3.500 de lei, putând participa orice persoană interesată, a anunţat municipalitatea.

Viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Toth Birtan Csaba, a declarat, pentru AGERPRES, că intenţia autorităţilor locale este de a capacita cetăţenii în vederea găsirii celor mai bune idei, pe baza cărora se va realiza un proiect pentru reamenajarea şi revitalizarea zonei.

„Cândva aici a fost o zonă de agrement plăcută (...), după 1989 Consiliul local a încercat mai multe asocieri pentru amenajarea acestui lac (...), care au funcţionat o perioadă de timp (...), dar acum un an şi ceva a încetat şi ultimul contract de asociere, iar acum căutăm soluţii pentru reabilitarea şi revitalizarea zonei. (...) Ne-am gândit să adunăm o serie de idei înainte de a ne apuca de proiectare, nu numai din partea specialiştilor, ci şi a locuitorilor oraşului. (...) Practic, vrem să pescuim ideile neconvenţionale, utile şi interesante şi vom cere ca la proiectare să se ţină cont de ele. (...) Am dat câteva repere, vrem să fie o bază de recreere, sport şi petrecere a timpului liber, deci ne gândim la o funcţionalitate diversificată, nu numai pentru pescuit sau plimbări cu barca, cum a fost în ultima perioadă. (...) E nevoie şi de o sustenabilitate, pentru că acesta a fost principalul obstacol (...), lacul este la un nivel mai ridicat decât Râul Olt şi se pompează apa, iar fundul lacului nu este izolat, deci apa se pierde. (...) Aşteptăm idei interesante din partea populaţiei şi avem şi un premiu motivant“, a declarat Toth Birtan Csaba.

Potrivit acestuia, regulamentul concursului, aprobat de Consiliul local municipal, va putea fi găsit pe site-ul Primăriei Sfântu Gheorghe.

Proiectele, prezentate în aproximativ 500 de cuvinte, vor fi evaluate în prima fază de o comisie, iar ulterior vor fi supuse dezbaterii într-un forum public.

Lacul artificial din Sfântu Gheorghe a fost amenajat în urmă cu peste patru decenii, pe un teren de aproximativ trei hectare aflat în vecinătatea Râului Olt, la intrarea în municipiu. În mijlocul lacului, astăzi secat, există şi o mică insulă, unde a funcţionat un restaurant, aflat acum în paragină. Autorităţile locale intenţionează să obţină fonduri europene pentru reamenajarea şi revitalizarea acestei zone.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.