ACTUALITATE 11 noiembrie 2013

Concurs de creaţie artistică pentru persoanele cu dizabilităţi

de Agerpres | 81 vizualizări

Câştigătorul premiului I va obţine 2.000 de lei

Fundaţia creştină Diakonia din Sfântu Gheorghe organizează un concurs ce are ca scop descoperirea persoanelor cu dizabilităţi mentale, talentate artistic, precum şi promovarea lucrărilor acestora prin intermediul unor expoziţii, cataloage şi cărţi poştale.

Conducerea fundaţiei a precizat că la acest concurs pot participa cu lucrări de pictură, grafică şi sculptură tineri cu handicap mental dovedit cu certificat medical, care au împlinit vârsta de 18 ani. Fiecare concurent va trebui să trimită până pe data de 20 noiembrie 2013 cel mult trei lucrări de pictură (portret/autoportret, peisaj şi o temă la alegere) pe pânză, hârtie sau carton, ori o sculptură în lemn, piatră, metal, lut sau ghips.

Lucrările vor fi evaluate de către un juriu profesionist din care va face parte şi Richard Bennaars, directorul Galeriei Outsider Art Herenplaats din Olanda (specializată în lucrări realizate de persoane cu handicap) şi vor fi expuse în prima parte a lunii decembrie a.c. la Casa Irisz din Sfântu Gheorghe. Câştigătorul premiului I va obţine 2.000 de lei, iar ocupanţii celorlalte două locuri de pe podium vor primi câte un pachet cu materiale creative.

Directorul fundaţiei, Makkai Péter, a declarat că artele plastice, asemenea muzicii, reprezintă un mijloc eficient prin care persoanele cu handicap mental se pot exterioriza şi îşi pot exprima sentimentele. Makkai a mai spus că fundaţia are un atelier protejat şi un centru de zi pentru persoanele cu handicap, fizic şi mental, iar ideea organizării acestui concurs i-a venit văzând ce lucruri minunate pot crea aceşti oameni.

În ultimii ani, Diakonia a organizat şi un festival de muzică pentru persoanele cu dizabilităţi, iar în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică a derulat un program de informare a tinerilor din judeţ cu privire la persoanele cu handicap, în scopul acceptării şi integrării mai facile a acestora în urmă în societate.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.