ACTUALITATE 24 august 2016

Concert de trombon în noua Piaţă Centrală din Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 237 vizualizări

Un concert de trombon, susţinut de cvartetul Four Bones din Ungaria împreună cu percuţionistul Kovács Tamás, va avea loc vineri, în Piaţa Centrală din municipiul Sfântu Gheorghe, în cadrul unui şir de evenimente organizate de autorităţile locale sub genericul „Sfântu Gheorghe mizează pe cultură“.

Cvartetul de tromboane Four Bones, format din Magyar Péter, Gáspár Olivér, Angyal János, Gyertvai Péter, a concertat în numeroase ţări ale lumii, iar discul lor intitulat „Crossroads“, apărut în 2011, s-a bucurat până acum de cel mai mare succes, susţin organizatorii.

„Acesta reflectă varietatea şi complexitatea repertoriului muzical, piesele compuse în mod special pentru acest cvartet, de către cinci compozitori contemporani maghiari, călăuzesc auditoriul într-o lume muzicală în care adesea se întrepătrund tangoul, jazzul, folkul şi muzica clasică. În ultimul deceniu, de-a lungul turneelor avute în Ungaria şi în străinătate, cvartetul Four Bones a colaborat cu numeroşi artişti şi cântăreţi de excepţie, printre care Palya Bea, Szirtes Edina Mókus şi Gereben Zita“, se arată într-un comunicat de presă, remis miercuri AGERPRES.

Melomanii din Sfântu Gheorghe vor avea posibilitatea de a asculta vineri, începând cu ora 16,30, melodii de pe noul album al cvartetului, denumit „Multiple Shapes of the Four Bones Sound“.

Organizatorii evenimentului sunt Primăria Sfântu Gheorghe şi Casa de Cultură „Kónya Ádám“.

 

 

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.