ACTUALITATE 3 martie 2010

Concedieri din textile

de Covasna Media | 217 vizualizări
Seconf SA Breţcu a anunţat preconcedierea a 91% din angajaţii săi, ca urmare a lipsei comenzilor 03mar2010-textileCriza economică aduce disponibilizări în domeniul confecţiilor din judeţul Covasna, 91% dintre angajaţii producătorului Seconf Breţcu fiind ameninţaţi cu şomajul. Firma Seconf SA Breţcu a transmis, ieri, o adresă către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Covasna, prin care anunţă preconcedierea a 91% din personal. „Am primit o adresă referitoare la trimiterea oamenilor în şomaj, discuţiile despre

Seconf SA Breţcu a anunţat preconcedierea a 91% din angajaţii săi, ca urmare a lipsei comenzilor

03mar2010-textileCriza economică aduce disponibilizări în domeniul confecţiilor din judeţul Covasna, 91% dintre angajaţii producătorului Seconf Breţcu fiind ameninţaţi cu şomajul.

Firma Seconf SA Breţcu a transmis, ieri, o adresă către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Covasna, prin care anunţă preconcedierea a 91% din personal.

„Am primit o adresă referitoare la trimiterea oamenilor în şomaj, discuţiile despre preconcedieri fiind necesare în asemenea demersuri. AJOFM va participa la discuţii cu cei de la Seconf în zilele următoare, pentru a vedea ce soluţii putem identifica”, a declarat directorul coordonator al AJOFM Covasna, Dorel Lungu.

Lipsa comenzilor

Potrivit acestuia, intenţia preconcedierilor de la Seconf a fost motivată prin faptul că producătorul se confruntă cu o lipsă acută de comenzi. Dorel Lungu a mai precizat că Seconf, care are în prezent 172 de angajaţi, a menţionat în adresa sa că va încerca să plaseze din personalul care va fi concediat către alte firme de textile.

Directorul Seconf Breţcu, Sas Maria, nu a putut fi contactat pentru a oferi mai multe detalii despre situaţia firmei, secretara Seconf precizând că „nu se pot oferi informaţii referitoare la subiect”.

Seconf SA Breţcu a fost înfiinţată în anul 1994 şi activează în domeniul producţiei de confecţii textile - pantaloni stofe şi prespălate pentru femei şi bărbaţi. În 2009, Seconf SA a obţinut locul I în Top Afaceri şi Top Profit, realizate pentru Romania.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.