ACTUALITATE 23 septembrie 2012

Comunicat de presă APIA

de Covasna Media | 58 vizualizări

Referitor la informaţiile apărute în unele articole de presă cu privire la plăţile în cadrul Schemei de plată unică pe suprafaţă, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – APIA precizează că, pentru anul 2012, cuantumul pentru plăţile directe pe suprafaţă se stabileşte prin act normativ, în luna octombrie a.c.

De asemenea, Agenţia informează că în perioada 2007 – august 2012 a înregistrat un procent mediu de absorbţie per campanie de 98.5 % din suma totală alocată pentru Schema de plată unică pe suprafaţă SAPS, din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), plăţile efectuate în această perioadă fiind în valoare totală de 3,16 miliarde euro.

În ceea ce priveşte plăţile efectuate pentru măsurile prevăzute în Axa II din PNDR 2007 – 2013, în perioada 2007 – august 2012, APIA a efectuat plăţi către fermieri în sumă de 1,33 miliarde euro, din plafonul alocat României, de 2,097 miliarde euro.

Totodată, România a plătit către fermieri, prin APIA, 8 miliarde lei sprijin financiar în cadrul schemelor finanţate din Bugetul Naţional.

Serviciul Relaţii cu Publicul şi Comunicare

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.