ACTUALITATE 15 iulie 2012

Comunicat de presă

de Covasna Media | 84 vizualizări

La data de 1 septembrie 2012 va intra în vigoare atât Legea nr. 76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, cât şi Codul de procedură civilă.

În conformitate cu prevederile art. 79 din Legea nr. 76/2012 „în termen de 2 ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi, societăţile înregistrate în registrul comerţului care au în denumire sintagma "societate comercială" sunt obligate a efectua demersurile necesare înlocuirii acestei sintagme cu termenul "societate". Până la finalizarea acestor demersuri, societatea poate funcţiona cu denumirea înscrisă în registrul comerţului la data intrării în vigoare a prezentei legi. Înregistrarea în registrul comerţului a menţiunii privind modificarea actului constitutiv ca urmare a schimbării denumirii societăţii este scutită de taxă de înregistrare".

Potrivit informaţiilor obţinute din registrul comerţului central computerizat în momentul de faţă sunt înregistrate 1.251 de societăţi comerciale care au în denumire sintagma „societate comercială".

Conform prevederilor legale aceste societăţi comerciale trebuie să se prezinte, începând cu data de 1 septembrie 2012, la oficiile registrului comerţului în raza căruia îşi au sediul, în vederea efectuării demersurilor necesare înlocuirii sintagmei „societate comercială” cu termenul „societate”, data limită pentru îndeplinirea acestei obligaţii legale fiind 1 septembrie 2014.

Înregistrarea menţiunii privind modificarea actului constitutiv ca urmare a schimbării denumirii societăţii este scutită de taxă de înregistrare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.