ACTUALITATE 27 iunie 2016

Cod galben de furtuni, valabil pentru aproape toată ţara

de Covasna Media | 152 vizualizări

Meteorologii au emis un cod galben de ploi și vijelii în București și în 37 de județe. În unele zone cantitățile de apă vor ajunge la 60-70 de litri pe metru pătrat, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Avertizarea este valabilă marţi, între orele 10.00 şi 22.00, în aproape toată ţara, cu excepţia judeţelor Satu Mare, Mehedinţi, Dolj şi Olt.

În zonele montane, precum şi în Moldova, Muntenia, Dobrogea şi în cea mai mare parte a Transilvaniei şi a Maramureşului vor fi ploi torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20 - 25 de litri pe metru pătrat şi, pe arii restrânse, 60 - 70 de litri pe metru pătrat, cu precădere în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali.

De asemenea, începând din noaptea de marţi spre miercuri, ploile se vor restrânge treptat către partea de est şi sud-est a ţării.

De luni până marţi, la ora 10.00, sunt sub avertizare cod galben de furtuni 28 de judeţe din Transilvania, vestul Olteniei şi nordul Moldovei.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.