ACTUALITATE 19 octombrie 2009

Coadă la ajutorul pentru încălzire

de Covasna Media | 544 vizualizări
Peste 250 de oameni au înregistrat în prima zi cereri pentru acest tip de ajutor [singlepic=457,250,250,,left]Peste 250 de oameni au stat ieri la coadă la uşa Direcţiei de Asistenţă Comunitară din Sfântu-Gheorghe pentru a ajunge încă din prima zi să depună cererile pentru a beneficia de ajutorul de încălzire acordat anual pe durata sezonului rece. Directorul Tanko Vilmos a declarat că aglomeraţia este obişnuită în primele zile, când

Peste 250 de oameni au înregistrat în prima zi cereri pentru acest tip de ajutor

Peste 250 de oameni au stat ieri la coadă la uşa Direcţiei de Asistenţă Comunitară din Sfântu-Gheorghe pentru a ajunge încă din prima zi să depună cererile pentru a beneficia de ajutorul de încălzire acordat anual pe durata sezonului rece.

Directorul Tanko Vilmos a declarat că aglomeraţia este obişnuită în primele zile, când oamenii sunt interesaţi să îşi înregistreze cererile. La nivelul mun. Sfântu-Gheorghe, anul trecut au depus cereri pentru încălzire 7.500 de persoane – pentru încălzirea cu gaze naturale, iar pentru lemne peste 1.200.

La nivel de judeţ, datele pe anul trecut indică faptul că 32.044 de persoane au cerut ajutor pentru încălzirea cu lemne, cărbuni, 11.882 pentru gaze naturale şi 211 de familii şi persoane singure pentru energie termică.

Anul acesta, baremul de venit până la care se acordă ajutoare este de 425 lei/membru de familie, în loc de 615 lei/membru de familie, cât era anul trecut. Dreptul la ajutorul pentru încălzirea locuinţei se stabileşte începând cu data de 1 noiembrie pentru cererile depuse până la 31 octombrie, sau începând cu luna în care au fost depuse cererea şi declaraţia pe proprie răspundere.

Astfel, dacă o persoană depune cerere şi declaraţie pe proprie răspundere în data de 30 noiembrie, ajutorul se aprobă începând cu data de 1 noiembrie.

Ana Sidon

Teme articol: ajutor încălzire lemn gaz cerere
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.