ACTUALITATE 12 iunie 2016

Claudia Bobocea (CSM Sfântu Gheorghe), calificată la JO 2016, vrea să atingă baremul şi la proba de 1500 metri

de Agerpres | 775 vizualizări

Atleta Claudia Bobocea, legitimată la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Sfântu Gheorghe, care sâmbătă a realizat baremul pentru Jocurile Olimpice de la Rio 2016, la proba de 800 m, va încerca să se califice şi la proba de 1500 de metri, a declarat duminică antrenorul Anghel Valentin.

„Calificarea la 800 de metri a fost o bucurie, dar şi o surpriză enormă, pentru că nu e proba ei principală şi nu mă aşteptam să îndeplinească baremul. Au fost patru ani de muncă intensă şi ne bucurăm că au fost încununaţi cu calificarea la Jocurile Olimpice. Dorim, săptămâna viitoare, să atingem baremul şi la 1500 de metri, proba ei principală, de care este foarte aproape, ca să avem două probe olimpice şi să putem alege”, a afirmat Anghel Valentin.

Baremul de calificare la Jocurile Olimpice la proba de 800 de metri a fost de 2 min 01 sec 50/100, iar Claudia Bobocea a parcurs distanţa în două minute, o secundă şi 49 de sutimi la competiţia Gouden Spike, desfăşurată sâmbătă, la Leiden, Olanda.

Antrenorul Anghel Valentin a menţionat că, înaintea concursului, eleva sa a beneficiat de o perioadă de pregătire în Portugalia. El a mulţumit conducerii CSM Sfântu Gheorghe pentru susţinere şi pentru încrederea pe care a avut-o în această sportivă.

Directorul CSM Sfântu Gheorghe, George Carcadia, a declarat că performanţa Claudiei Bobocea reprezintă un rezultat extraordinar pentru sportul covăsnean şi face posibil ca după opt ani acest club să aibă din nou reprezentanţi la Jocurile Olimpice.

„Este un rezultat extraordinar pentru CSM Sfântu Gheorghe, pentru sportul covăsnean şi pentru oraşul Sfântu Gheorghe. Sunt foarte mulţumit, pentru că obiectivul meu a fost să avem cel puţin un reprezentant la Jocurile Olimpice de la Rio. Eu o felicit pe Claudia Bobocea pentru munca depusă de când a venit la CSM Sfântu Gheorghe, dar şi pe antrenorul ei, Valentin Anghel. Am avut încredere în ea, am simţit că este o sportivă cu potenţial mare. A fost o muncă imensă şi cu multe sacrificii, îi felicit încă o dată şi îi aşteptăm acasă, să îi întâmpinăm şi să îi sărbătorim aşa cum se cuvine”, a spus George Carcadia.

El a mai menţionat că „a fost inspirat” şi a semnat un contract până în 2020 cu Claudia Bobocea.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.