ACTUALITATE 31 mai 2019

Clădirea degradată a sălii de gimnastică, problemă care nu poate fi amânată

de Daniela Luca | 1757 vizualizări

Antrenorul a lansat o petiție care a fost semnată de un număr de 200 de părinți și susținători ai secției

Sala de gimnastică din cadrul liceului „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe unde aproximativ 60 de copii participă la antrenamentele de gimnastică artistică, se află într-o stare avansată de degradare. Clădirea este într-o stare precară, iar micuții sunt puși în pericol, spun antrenorii, care au solicitat sprijinul autorităților locale în acest sens. Mai mult, vara aceasta clădirea ar putea fi demolată.

Crăpături în acoperiș prin care se infiltrează apa pluvială, pereți crăpați și tencuială care stă să cadă, vestiare și toalete insalubre. Acestea sunt condițiile în care se antrenează aproximativ 60 de copii de la secția de gimnastică din cadrul Clubului Sportiv Municipal.

Pentru că micuții sportivi au nevoie de o sală nouă unde să-și desfășoare activitatea, antrenorul lor, Liviu Botoș a inițiat o petiție pe care le-a prezentat-o autorităților joi, 30 mai.

„Mai mult decât atât, cei care au făcut această petiție spun că au auzit o informație că în vara aceasta clădirea se va dărâma și de aceea ne roagă pe noi să găsim o soluție, sau să identificăm o nouă locație unde să își poată desfășura activitatea această secție de gimnastică. Sper să găsim o soluție și să îi ajutăm”, a spus Liviu Comăneci, consilierul care a prezentat problema în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local.

La rândul său, viceprimarul Tóth-Birtan Csaba a declarat că știe despre starea în care se află sala de gimnastică, însă încă nu s-a ivit nicio soluție.

„Legat de sală, domnul consilier Kolcza a ridicat deja această problemă, dar încă nu am găsit locația care să asigure pentru gimnaști condiții bune. Problema a fost ridicată și acum două luni, însă nu se poate construi ceva așa de repede. Lucrăm la problemă și sper să găsim rezolvare”, a spus viceprimarul Tóth-Birtan Csaba.

Petiția a fost depusă și la Consiliul Județean, conform inițiatorilor. O întrerupere a activității copiilor care se antrenează la secția de gimnastică, având în vedere perspectivele care îi așteaptă, nu ar fi benefică pentru ei, spune consilierul județean Cosmin Boricean.

„Am prezentat pe larg care este situația la Consiliul Județean și am văzut o deschidere din partea consilierilor, pentru că după ce am prezentat-o, au venit după ședință și m-au întrebat mai multe detalii. (...) În afară de asta, având în vedere că au ajutat atât de multe ale sporturi, iar antrenorii dețin tot ce înseamnă aparatură sportivă și ce au nevoie pentru desfășurarea activității, trebuie doar să le găsească o locație și din câte cunoaștem noi ar mai fi posibilități. Sperăm că există deschidere, cu toate că, într-adevăr, având în vedere că e pe teritoriul municipiului Sfântu Gheorghe e problemă mai mult de Consiliu Local, eu cred că și cei de la Consiliul Județean ar putea și ar trebui să se implice”, ne-a spus Cosmin Boricean.

Astfel, este clar că problema nu mai poate fi amânată, iar copiii nu își pot continua antrenamentele într-o sală inadecvată. O soluție cât mai rapidă ar fi binevenită, indiferent din ce parte ar veni rezolvarea acestei situații.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.