ACTUALITATE 29 ianuarie 2010

CJ Covasna vrea să achiziţioneze un teren şi un imobil pentru Muzeul Naţional Secuiesc

de Covasna Media | 388 vizualizări
29ian2010-muzeuConsiliul Judeţean Covasna vrea să achiziţioneze un teren şi un imobil pentru Muzeul Naţional Secuiesc din Sfântu Gheorghe, care se confruntă cu lipsa spaţiului pentru colecţiile de artă, o hotărâre privind începerea demersurilor în acest sens fiind adoptată joi, transmite corespondentul Mediafax. Preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, a arătat, în expunerea de motive a proiectului de hotărâre, că reprezentanţii

29ian2010-muzeuConsiliul Judeţean Covasna vrea să achiziţioneze un teren şi un imobil pentru Muzeul Naţional Secuiesc din Sfântu Gheorghe, care se confruntă cu lipsa spaţiului pentru colecţiile de artă, o hotărâre privind începerea demersurilor în acest sens fiind adoptată joi, transmite corespondentul Mediafax.

Preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, a arătat, în expunerea de motive a proiectului de hotărâre, că reprezentanţii Muzeului Naţional Secuiesc au reclamat lipsa spaţiului pentru prezentarea colecţiei de artă şi a unor creaţii aparţinând unor artişti renumiţi, precum Imre Baász, Sándor Plugor, Jenő Gyárfás, Miklós Barabás, Imre Nagy, Albert Nagy, János Mattis-Teutsch.

Potrivit sursei citate, în prezent Galeria de Artă "Gyárfás Jenő" poate să prezinte doar şapte-opt la sută din colecţiile de artă, iar o altă problemă a muzeului se referă la lipsa posibilităţilor de depozitare şi expunere corespunzătoare a unor colecţii muzeale unice în regiune.

Tamas Sandor a explicat că, lângă sediul Muzeului Naţional Secuiesc, există un teren cu o suprafaţă de 3.399 de metri pătraţi, ai cărui proprietari şi-au manifestat intenţia de a-l vinde. Pe acest teren există o construcţie, astfel că s-ar putea rezolva problemele de depozitare.

Ca urmare, Tamas Sandor a propus aprobarea proiectului de hotărâre privind iniţierea demersurilor necesare pentru achiziţionarea terenului şi a imobilului, pentru a fi făcută o evaluare şi pentru a fi negociat preţul. Consilierii judeţeni au adoptat această hotărâre.

Ulterior, achiziţionarea va fi supusă aprobării plenului.

(Mediafax)

Foto: sepsiszentgyorgy.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.