ACTUALITATE 21 iulie 2009

Ciprian Anton are probleme în obţinerea scaunului special pentru tenis

de Covasna Media | 487 vizualizări
Tânărul de 28 de ani, Ciprian Anton, cel care a reprezentat Sfântu Gheorghe şi România la diverse competiţii sportive interne şi internaţionale, mai trebuie să aştepte în ceea ce priveşte primirea unui modern scaun rulant, destinat competiţiilor de tenis. Comisia de Tineret şi Sport a Consiliului local Sfântu Gheorghe i-a alocat lui Ciprian Anton 8.000 de lei, astfel încât acesta să reuşească să-şi achiziţioneze scaunul rulant ce l-ar ajuta să

Tânărul de 28 de ani, Ciprian Anton, cel care a reprezentat Sfântu Gheorghe şi România la diverse competiţii sportive interne şi internaţionale, mai trebuie să aştepte în ceea ce priveşte primirea unui modern scaun rulant, destinat competiţiilor de tenis.

Comisia de Tineret şi Sport a Consiliului local Sfântu Gheorghe i-a alocat lui Ciprian Anton 8.000 de lei, astfel încât acesta să reuşească să-şi achiziţioneze scaunul rulant ce l-ar ajuta să concureze, de la egalitate, cu alţi sportivi.

Scaunul de care are nevoie Ciprian a fost deja comandat, de la o firmă din SUA, însă problemele s-au ivit la transportul acestuia. În condiţiile în care preţul scaunului era de 2.000 de dolari, taxele de transport ale acestuia, cu vaporul, s-ar fi ridicat la 900 de dolari. Prin urmare, Ciprian a renunţat la scaunul de peste Ocean, identificând, în cele din urmă, o firmă din Italia, în acest caz fiind vorba despre un preţ al transportului de aproximativ 100 de euro.

„Nu am avut niciodată un scaun bun de tenis, deşi îmi place foarte mult şi mă străduiesc să am rezultate cât mai bune (...). Până acum, am participat cu un scaun împrumutat de la o fundaţie din Bucureşti, la care am lucrat în anii trecuţi; scaunul nu-mi este însă accesibil, căci nefiind personalizat, mă umplu mereu de vânătăi şi de răni pe spate”, a explicat Ciprian.

Multiplu medaliat în scaun rulant, Ciprian aşteaptă cu nerăbdare scaunul, mai ales că plănuieşte ca în lunile următoare să participe la diferite competiţii. Pe lângă concursurile de tenis de câmp, Ciprian vrea să participe şi la semimaratonul de la finele acestei săptămâni, precum şi la Ştacheta generaţiilor, competiţie de înot organizată de Direcţia Judeţeană pentru Tineret (DJT) Covasna.

Deşi imobilizat în scaun cu rotile, ca urmare a unui accident produs în urmă cu cinci ani, Ciprian este un tânăr foarte activ şi ambiţios, el fiind mândrul posesor a mai multor medalii, obţinute în nenumăratele competiţii sportive la care a participat. Dorindu-şi să reprezinte Sfântu Gheorghe şi România în cât mai multe competiţii, Cirpian se antrenează zilnic la Clubul Sportiv T13. El spune însă că antrenamentele sunt destul de dificile, în condiţiile în care nu îşi poate permite luxul unui antrenor care să-l îndrume şi nici măcar nu prea găseşte parteneri de joc.

Mai mult, tânărul întâmpină probleme şi în ceea ce priveşte participările în sine la competiţii, deoarece acestea necesită o bază de resurse materiale, alături de investiţiile ce trebuiesc realizate în echipamentele şi materialele sportive cu care evoluează.

Monica Rizea

Teme articol: tenis Ciprian Anton scaun
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
flavi, 23 iulie 2009
bv cip esti tare sper sa o ti tot asa
stacheta stripperului, 22 iulie 2009
mai lasati prostiile privind acest program djt, nimmic nu este stabilit, data, loc, nimic, doar tot vorbiti de acest program sa incercati sa il puneti pe stripper intr-o lumina mai buna - va rog citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.