ACTUALITATE 8 mai 2017

Cinci exploatări forestiere închise de Garda de Mediu Covasna; amenzi de peste 200.000 de lei

de Agerpres | 1531 vizualizări

Garda de Mediu Covasna a închis în acest an cinci exploatări forestiere şi a aplicat amenzi în valoare totală de peste 200.000 de lei agenţilor economici din domeniu care nu au respectat prevederile legii, a informat luni conducerea instituţiei.

Comisarul-şef Lucian Florin Cândea a precizat că în ultimele cinci luni au fost efectuate 38 de controale la agenţi economici care desfăşoară activităţi de exploatare forestieră, fiind verificate respectarea prevederilor legale în domeniul protecţiei mediului, regimului ariilor naturale protejate, conservării habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice, precum şi gestionarea deşeurilor rezultate în urma procesului de obţinere a materialelor lemnoase.

În urma acţiunilor de control, comisarii Gărzii de Mediu Covasna au dispus sistarea activităţii a cinci exploatări forestiere şi au aplicat 15 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 218.000 lei.

„Activitatea celor cinci exploataţii a fost sistată pentru că nu aveau autorizaţii de mediu”, a declarat Lucian Florin Cândea.

Conducerea Gărzii de Mediu Covasna a avertizat operatorii economici care desfăşoară activităţi de exploatare forestieră că acţiunile de control vor continua, iar în cazul nerespectării legislaţiei protecţiei mediului „amenzile vor fi usturătoare”.

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.