ACTUALITATE 4 februarie 2014

Cinci ambulanțe noi au intrat în lucru în judeţul Covasna

de Covasna Media | 67 vizualizări

La finele anului trecut, Serviciul Judeţean de Ambulanță Covasna a primit de la Ministerul Sănătății cinci ambulanțe noi, iar după procedurile de înmatriculare a acestora, mașinile au pornit la data de 1 februarie în primele misiuni de salvare de vieți.

Astfel substațiile din orașele Covasna, Întorsura Buzăului și Baraolt au în dotare câte o ambulanță nouă pentru asistența medicală de urgență prespitalicească de categoria B, iar stația centrală din Sfântu Gheorghe două ambulanțe pentru asistența medicală de urgență prespitalicească – una de categoria C și una de categoria B.

„Cele patru ambulanțe pentru asistența medicală de urgență categoria B sunt deservite de echipaje formate din asistent medical și ambulanțier. A cincea ambulanţă, cea de categoria C, este deservită de echipaj medical condus de medic, asistent medical și ambulanțier. Cu aceste dotări, parcul auto al Ambulanţei Covasna pe partea de asistență medicală de urgență este supus unui proces de înnoire, având în vedere că în decembrie 2011 unitatea a mai primit trei ambulanțe noi tot de la Ministerul Sănătății” – a declarat directoarea Serviciului, Török Zsuzsanna.

Valoarea celor cinci ambulanțe cu dotările aferente se cifrează la aproape 1,8 milioane de lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.