ACTUALITATE 22 decembrie 2021

Cetăţenii pot folosi o platformă pentru localizarea utilajelor de deszăpezire din Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 1256 vizualizări

Cetăţenii municipiului Sfântu Gheorghe pot localiza în timp real, prin intermediul unei platforme, utilajele de deszăpezire folosite de societatea de salubritate pentru curăţarea străzilor din localitate.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, flota societăţii de salubritate Tega include două camioane pentru stropirea carosabilul cu soluţie de clorură de calciu, şase şlefuitoare şi opt pluguri de zăpadă, precum şi opt vehicule mai mici cu perii pentru curăţarea zăpezii de pe carosabil.

Societatea are în prezent un stoc de 350 de tone de sare, 200 de tone de nisip şi 100 de tone de clorură de calciu lichidă, iar cantităţile vor fi completate în timpul iernii în funcţie de necesităţi.

„La fel ca în trecut, contractul pentru deszăpezire dintre Primăria Sfântu Gheorghe şi Tega S.A. acoperă drumurile principale ale oraşului, dar există un număr mic de străzi secundare unde nu se curăţă zăpada. În acelaşi timp, unele secţiuni de drumuri neasfaltate nu pot fi curăţate, deoarece utilizarea plugurilor de zăpadă necesită o suprafaţă mai mult sau mai puţin plană. Deszăpezirea începe întotdeauna de pe drumurile cele mai aglomerate şi continuă spre drumurile mai puţin importante. În caz de ninsoare, plugurile de zăpadă lucrează continuu, ceea ce este de obicei suficient, dar nu este neobişnuit ca zăpada să acopere drumul curăţat în câteva minute, chiar dacă nu este foarte abundentă”, se arată într-un comunicat postat marţi pe pagina de internet a Primăriei.

Platforma de monitorizare poate fi accesată la adresa easyTRACK Web (easytrackmap.com), iar numele de utilizator şi parola sunt tega22.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.