ACTUALITATE 20 aprilie 2021

Cetăţenii din Sfântu Gheorghe, îndemnaţi să participe la acţiuni de ecologizare şi înfrumuseţare a oraşului

de Agerpres | 771 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe a lansat, luni, un apel către locuitorii municipiului de a se alătura eforturilor municipalităţii de a ecologiza şi înfrumuseţa spaţiile verzi de pe teritoriul acestuia, în cadrul campaniei de curăţenie de primăvară.

Reprezentanţii primăriei au menţionat că cetăţenii pot solicita sprijinul societăţii de salubritate pentru ridicarea deşeurilor colectate în cadrul acestei acţiuni ce se va desfăşura pe parcursul săptămânii în curs.

„Primăria Sfântu Gheorghe îndeamnă locuitorii oraşului ca între 22 şi 25 aprilie, cu ocazia Zilei Pământului, să acorde o atenţie deosebită protejării mediului înconjurător şi ca fiecare după posibilităţile sale să colecteze deşeurile din jur, să toaleteze copacii, să planteze flori, să strângă frunzele uscate ori să repare gardurile zonelor verzi din cartierele în care locuiesc. Cei care locuiesc la casă sunt îndemnaţi să cureţe şanţurile din faţa casei şi să tundă iarba. Pentru colectarea corespunzătoare a deşeurilor, locuitorii pot solicita în prealabil, de la societate de salubritate Tega, saci menajeri, iar în perioada 22-25 aprilie pot stabili cu aceasta ridicarea deşeurilor colectate apelând următoarele numere de telefon: 0267 310 123 sau 0733 009 776“, se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

Autorităţile locale au menţionat, în context, că mediul înconjurător reprezintă o prioritate pe tot parcursul anului, arătând că Serviciul de Gospodărire a Domeniului Public întreţine şi curăţă periodic toate parcurile, zonele verzi şi celelalte domenii publice aflate pe teritoriul oraşului, periodic sunt efectuate lucrări de toaletare a copacilor şi au loc lucrări de întreţinere a fântânilor arteziene şi a locurilor de joacă.

În urmă cu 9 ani primăria a lansat un program de înfrumuseţare a zonelor verzi din zonele rezidenţiale, prin intermediul căruia asociaţiile de proprietari pot solicita bănci, puieţi pomi ornamentali, arbuşti, gard viu, flori de diferite soiuri, seminţe de gazon, gard de protecţie şi pământ fertil în limita a 1.500 lei, sumă din care 80% este acoperită de către municipalitate.

Nu în ultimul rând, primăria organizează în fiecare an concursul „Sfântu Gheorghe înflorit“, o competiţie în cadrul căreia sunt premiate cea mai frumoasă zonă rezidenţială din oraş, cel mai frumos balcon şi cea mai frumoasă zonă din faţa porţii, competiţie la care anul trecut au luat parte 66 de concurenţi.

De asemenea, în anul 2019 municipiul Sfântu Gheorghe a câştigat concursul „Ungaria înflorită“, la secţiunea celor mai înflorite oraşe cu comunităţi maghiare din afara graniţelor acestei ţări.

(Sursa foto: sfantugheorgheinfo.ro)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.