ACTUALITATE 28 octombrie 2009

Cercetările de la Ares Security, extinse în Harghita şi Braşov

de Covasna Media | 759 vizualizări
[singlepic=492,250,250,,left]Poliţiştii din judeţ au extins cercetările în cazul jafului de la firma de pază Ares Security din Sfântu-Gheorghe şi în judeţele vecine Harghita şi Braşov. Şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP), Corneliu Câmpeanu, a declarat că cercetările se derulează pe mai multe planuri şi se iau în calcul toate pistele posibile. De asemenea, poliţiştii îi caută pe hoţi şi în judeţele limitrofe Harghita şi Braşov

Poliţiştii din judeţ au extins cercetările în cazul jafului de la firma de pază Ares Security din Sfântu-Gheorghe şi în judeţele vecine Harghita şi Braşov.

Şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP), Corneliu Câmpeanu, a declarat că cercetările se derulează pe mai multe planuri şi se iau în calcul toate pistele posibile. De asemenea, poliţiştii îi caută pe hoţi şi în judeţele limitrofe Harghita şi Braşov şi audiază toţi martorii posibili sau care ar putea avea legătură cu un asemenea caz.

Potrivit lui Câmpeanu, în afară de declaraţiile celor doi agenţi care au fost la faţa locului în noaptea jafului, nu sunt deocamdată alte probe că cele două arme erau într-adevăr Kalasnikov.

Totodată, şeful Poliţiei s-a arătat nedumerit de faptul că angajaţii firmei au deschis uşa atât de uşor noaptea, întrucât sunt foarte puţini cei care au voie să facă asemenea controale din cadrul Poliţiei şi în niciun caz mascaţi sau noaptea.

„În protocolul cu firma de pază scrie cine are voie să controleze firma din cadrul Poliţiei şi nu se merge cu puşca, mascat şi noaptea”, a spus Câmpeanu.

Potrivit procurorului de caz, Ioan Ciucu, la sediul firmei au reuşit să găsească numai amprente ale angajaţilor societăţii de pază şi protecţie, întrucât atacatorii purtau mănuşi, iar de pe trotuarul noroios din faţa sediului au fost luate amprente ale urmelor.

Totodată, angajaţi ai Biroului de Ordine Publică din cadrul IGPR au efectuat un control la firma de pază şi au găsit unele deficienţe, urmând ca măsurile să fie transmise reprezentanţilor firmei.

Şeful IJP a ţinut să sublinieze că acest jaf este un caz izolat şi cetăţenii pot avea în continuare încredere în faptul că poliţiştii le păzesc bunurile şi siguranţa.

Cei 250.000 de lei furaţi acum două săptămâni de la Ares Security proveneau de la o firmă producătoare de lapte din Baraolt, Tyrom, şi trebuiau să ajungă la oameni. Conducerea firmei nu a dorit să facă niciun fel de comentarii, dar a spus că laptele pentru oameni a fost plătit. Firma de protecţie şi pază Ares Security din Sfântu-Gheorghe a fost jefuită în dimineaţa de 15 octombrie de 250.000 de lei. Hoţii s-au dat drept poliţişti, erau îmbrăcaţi în negru şi purtau cagule.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Ion Ciobanu, 29 octombrie 2009
Fiecare judeţ cu specializarea lui. :) Pe mine sincer mă îngrijorează mai tare spărgătorii de case sau jepcarii de la colţ de stradă decât "specialiştii" care jefuiesc bănci, casierii citeste integral
titi, 28 octombrie 2009
Cred ca au uitat sa extinda cercetarile si in judetele BACAU,BUZAU si VRANCEA.Parca acum ceva timp politia a declarat ca spargerile de locuinte sunt facute de o gasca din bacau.
titi, 28 octombrie 2009
Poate ar trebui extinse cercetarile si in judetele BACAU,BUZAU si VRANCEA.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.