ACTUALITATE 20 septembrie 2016

Centre balneare din judeţul Covasna, deschise gratuit publicului de „Ziua mofetelor şi apelor minerale”

de Agerpres | 1023 vizualizări

Mai multe centre balneare şi de agrement din judeţul Covasna, construite prin proiectul „Drumul apelor minerale”, vor putea fi vizitate gratuit în cursul zilei de miercuri, în cadrul unui eveniment organizat sub genericul „Ziua mofetelor şi apelor minerale”.

Printre acestea se numără centrele de la Belin, Malnaş Băi, Olteni şi Vâlcele şi spa-urile de la Hătuica şi Şugaş Băi. În program este cuprins şi un seminar pe tema mofetelor şi apelor minerale susţinut de medicul cardiolog Tatar Marta, precum şi prezentarea celor „Şapte minuni turistice” ale judeţului, de la ora 17.00 la Centrul de Informare turistică din oraşul staţiune Covasna.

Potrivit organizatorilor evenimentului, în judeţul Covasna sunt cel puţin 1.000 de izvoare de apă minerală, unele devenite branduri, altele cunoscute doar de localnici, care le folosesc ca leacuri pentru diverse boli. Spre exemplu, în staţiunea Vâlcele, de lângă Sfântu Gheorghe, există un izvor de apă minerală cu un conţinut extrem de mare de magneziu, 335 de miligrame la litru, prin urmare este un excelent remediu împotriva stresului. La Şugaş Băi, o mică staţiune de vacanţă aflată în apropierea municipiului Sfântu Gheorghe, se găseşte izvorul Elisabeta, folosit de sute de ani ca remediu împotriva bolilor hepatice şi a gastritelor.

Conştiente de comoara din adâncuri, autorităţile din judeţele Covasna şi Harghita au demarat în urmă cu câţiva ani, cu sprijinul Uniunii Europene, proiectul „Drumul apelor minerale”, cu scopul de a revigora câteva staţiuni lăsate în paragină, dar şi de a dezvolta câteva localităţi cu potenţial balnear. Astfel, au fost reabilitate mai multe ştranduri şi izvoare cu apă minerală şi au fost construite mici centre balneare, cu bazine, băi turceşti, saune finlandeze, săli de fitness şi alte spaţii de agrement.

Covăsnenii au dedicat apelor minerale şi un festival, intitulat „Aquarius”, găzduit în fiecare an de altă localitate, iar anul acesta va avea loc sâmbătă, în municipiul Târgu Secuiesc.

„Ziua mofetelor şi apelor minerale” se înscrie în programul „Zilelor turismului covăsnean” organizate săptămâna aceasta de Asociaţia Pentru Dezvoltarea Turismului din cadrul Consiliul Judeţean Covasna şi Camera de Comerţ şi Industrie cu scopul de a promova potenţialul natural şi turistic al judeţului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.