ACTUALITATE 18 decembrie 2009

Ceai cald şi sărmăluţe pentru oamenii străzii

de Covasna Media | 471 vizualizări
18dec2009-saracVoluntarii Serviciului de Ajutor Maltez din Sfântu-Gheorghe oferă şi în acest an ceai cald, sendvişuri, cozonac sau sărmăluţe pentru cei care nu au un adăpost deasupra capului şi vor să mai uite puţin de frigul de afară. Încă de când s-a instalat frigul, de prin luna octombrie, maltezii au început pro­gramul prin care de două ori pe săptămână, lunea şi joia, oferă la ei la sediu câte un ceai cald

18dec2009-saracVoluntarii Serviciului de Ajutor Maltez din Sfântu-Gheorghe oferă şi în acest an ceai cald, sendvişuri, cozonac sau sărmăluţe pentru cei care nu au un adăpost deasupra capului şi vor să mai uite puţin de frigul de afară.

Încă de când s-a instalat frigul, de prin luna octombrie, maltezii au început pro­gramul prin care de două ori pe săptămână, lunea şi joia, oferă la ei la sediu câte un ceai cald şi un sendviş persoanelor fără adăpost, urmând ca săptămâna viitoare, luni, marţi şi miercuri, să iasă în stradă în zonele unde se ştie că stau cei fără adăpost, pentru a le oferi câte un ceai cald şi o bucată de cozonac.

„În decembrie în zilele de 21, 22 şi 23 în fiecare zi vom ieşi în zonele unde există oameni fără adăpost şi care nu vin la noi la sediu de obicei, pentru a le oferi ceai cald şi cozonac. Pe 24, în Ajunul Crăciunului, o să le oferim sarmale”, a spus preşedintele Ser­viciului de Ajutor Maltez, Tischler Ferencz.

Sărmăluţele în general sunt oferite după ilustrarea la câte o biserică – alta în fiecare an – a unei imagini statice care prezintă naşterea lui Iisus. Deocamdată nu se ştie exact locaţia unde vor fi date anul acesta sărmăluţele, dar ar fi rândul Bisericii Refor­mate din strada Luceafărului. Voluntarii vor dărui în jur de 250 de sarmale pentru acest eveniment.

În Sfântu-Gheorghe sunt câteva zeci de persoane fără adăpost, care se adună fie în zona Gării, în nişte barăci din zona Orko sau chiar pe malul Oltului în tot felul de impro­vizaţii care abia îi adăpostesc de frigul aprig de afară. Până ca iarna să-şi intre total în drepturi, ei veneau cam 10 – 15 să ia ceaiul de la maltezi, dar în ultima săptămână numărul lor aproape că s-a dublat.

Ceaiul, sendvişurile, cozonacul şi sarmalele oferite sărmanilor sunt asigurate de Serviciul Maltez cu ajutorul unor sponsori.

Ana Sidon

Sursa foto: isabellelorelai.files.wordpress.com

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.