ACTUALITATE 16 mai 2013

Cazul Mikó: Deputatul Markó Attila a cerut amânare

de Agerpres | 345 vizualizări

Procesul va fi reluat luna viitoare la Înalta Curte

Cazul Mikó, aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a fost amânat pentru data de 27 iunie a.c., la cererea deputatului UDMR Markó Attila, care este inculpat în acest dosar pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

Procesul ar fi trebuit să se judece joi în recurs la Înalta Curte, dar a fost reprogramat deoarece Markó Attila a cerut amânare pentru a-şi angaja un avocat.

Markó Attila, fost subsecretar de stat la Oficiul Regional pentru Relaţii Interetnice din cadrul Ministerului Informaţiilor Publice, a fost condamnat anul trecut la trei ani de închisoare de Judecătoria Buzău, după ce procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Braşov l-au acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, respectiv că ar fi retrocedat abuziv clădirea Colegiului „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe către Eparhia Reformată din Ardeal pe baza unor documente nevalabile, în dauna oraşului. Decizia Judecătoriei Buzău nu a fost definitivă, iar dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casaţie deoarece în decembrie 2012 Marko Attila a fost ales deputat şi această instanţă este abilitată să judece cazul.

În acelaşi dosar mai sunt inculpaţi Tamás Márosán, reprezentantul Eparhiei Reformate din Ardeal, şi Silviu Clim, fost consilier juridic în cadrul Ministerului Justiţiei, condamnaţi şi ei în primă instanţă la închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.