ACTUALITATE 14 aprilie 2010

Căţeii de la Câmpu Frumos, atracţia celor mici

de Covasna Media | 233 vizualizări
Adăpostul de Câini de la Câmpu Frumos a fost vizitat ieri de aproximativ 80 de copii, elevi ai claselor I-IV ai Şcolii Generale Ady Endre din Sfântu Gheorghe. 14apr2010-cainiAdăpostul de Câini de la Câmpu Frumos a fost vizitat ieri de aproximativ 80 de copii, elevi ai claselor I-IV ai Şcolii Generale Ady Endre din Sfântu Gheorghe. Potrivit responsabilului Adăpostului, preşedintele Asociației Nez Perce care a înființat locația de la Câmpu Frumos, Horia Kraus, cei mici au făcut cunoştință cu oaspeții Adăpostului şi au ascultat diverse poveşti despre viețile patrupedelor, s-au jucat cu acestea

Adăpostul de Câini de la Câmpu Frumos a fost vizitat ieri de aproximativ 80 de copii, elevi ai claselor I-IV ai Şcolii Generale Ady Endre din Sfântu Gheorghe.

14apr2010-cainiAdăpostul de Câini de la Câmpu Frumos a fost vizitat ieri de aproximativ 80 de copii, elevi ai claselor I-IV ai Şcolii Generale Ady Endre din Sfântu Gheorghe.

Potrivit responsabilului Adăpostului, preşedintele Asociației Nez Perce care a înființat locația de la Câmpu Frumos, Horia Kraus, cei mici au făcut cunoştință cu oaspeții Adăpostului şi au ascultat diverse poveşti despre viețile patrupedelor, s-au jucat cu acestea şi au fost implicați în curățirea boxelor, asistând totodată la diverse demonstrații de dresaj.

„Copiii au fost împărțiți în grupe, astfel încât fiecare să vadă cât mai multe lucruri şi aspecte din viața Adăpostului. Aceste vizite au fost inițiate de către cei de la Şcoala Generală Ady Endre, care au mai adus aici elevi şi cred că au dat startul unor vizite de acest gen, acum anunțându-se şi clase de la Şcoala Generală Varadi Jozsef. Suntem încântați că tot mai multe şcoli sunt interesate să aducă aici copiii, deoarece credem că le putem oferi acestora o educație în ceea ce priveşte animalele şi le putem insufla un simț al responsabilității”, a declarat Horia Kraus.

Acesta a mai arătat că vizita celor mici a adus şi un cadou din partea acestora pentru Adăpost: un şirag de stegulețe vesel colorate, lung de 12 metri şi care a fost pus în fața clădirii principale a acestuia. La rândul lor, copiii au fost tratați cu suc şi cu bomboane de la Bon Sweet Bon Sfântu Gheorghe.

Vizitele elevilor de la Şcoala Generală Ady Endre au fost incluse în manifestările dedicate ,,Zilelor Şcolii Ady Endre”, care se desfăşoară în perioada 16-18 aprilie sub egida ,,Şcoli pentru un viitor verde”. Zilele cuprind activități cultural-educative, teoretice şi practice în care sunt implicați elevi, învățători şi părinți. Clasele I confecționează stegulețe, elevii din clasele a II-a plantează flori, cei din clasele a III-a vopsesc garduri, iar cei din clasele a IV-a zugrăvesc pomii şi bordurile din jurul şcolii.

60 de căţei şi-au găsit stăpâni prin Adăpostul de la Câmpu Frumos

În cinci luni de la deschidere şi funcționare propriu­zisă, Adăpostul de câini de la Câmpu Frumos a găzduit peste 180 de câini. Dintre aceştia, 60 au fost dați spre adopție iar alți 60 au decedat, ca urmare a faptului că, în general, ajungeau în adăpost în situații critice din punct de vedere al sănătății.

„La nivel de țară, cred că suntem pe primul loc în ceea ce priveşte activitatea, modul de îngrijire a câinilor şi gestionarea diverselor situații. Cred că ceea ce am realizat până acum ne dă motive de mândrie, mai trebuie însă lucrat la unele atitudini, însă se va rezolva şi acest aspect, în timp”, a mai arătat Horia Kraus, adăugând că, în prezent, Adăpostul are în găzduire 54 de câini, „vedeta” fiind Rudy, un dog­german de 80 de kilograme.

Monica Vajna

Teme articol: copii adăpost caini
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.