ACTUALITATE 19 aprilie 2021

Castelul „Miko“ din Olteni, reabilitat prin Compania Naţională de Investiţii

de Agerpres | 1117 vizualizări

Castelul „Miko“ din localitatea Olteni, cumpărat de autorităţile locale în anul 2014 cu scopul de a-l salva de la distrugere şi a-l introduce în circuitul turistic şi cultural, va fi reabilitat cu sprijinul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a declarat că centrul de plasament pentru copii, care funcţionează în incinta castelului, va fi închis, iar copiii vor fi mutaţi în trei case familiale aflate în curs de finalizare în localităţile Târgu Secuiesc şi Întorsura Buzăului.

„Avem trei case pentru copii în construcţie, una la Întorsura Buzăului şi două case tip familial la Târgu Secuiesc, pe care într-o lună le terminăm. (...) Deci, până ajungem acolo ca să înceapă lucrările, rezolvăm şi problema copiilor. (...) Vrem într-o parte a castelului, la parter, să facem un muzeu, pivniţa, mansarda şi clădirile din jur vrem să le reamenajăm pentru a da posibilitatea organizării de evenimente şi, desigur, trebuie să reabilităm grajdul, care era un grajd de renume, cu o rasă de cai de renume în perioada interbelică datorită unui negustor din Braşov, un sas care a cumpărat în perioada interbelică acest imobil“, a declarat Tamas Sandor.

Castelul din Olteni, construit în anul 1827 de groful Miko Miklos, a fost restituit urmaşilor acestuia în anul 2007, care l-au vândut în anul 2014 Consiliului Judeţean şi Consiliului local Bodoc.

Castelul, construit în stil empire, este unic în Transilvania datorită picturilor existente pe pereţii interiori ai camerelor, ce surprind scene din viaţa socială sau evocă scene din războiul napoleonian.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.