ACTUALITATE 10 martie 2010

Casele pentru specialiştii din mediul rural, în atenţia primarilor

de Covasna Media | 470 vizualizări

Prefectul judeţului Covasna, György Ervin, le-a cerut primarilor să prezinte, până pe 20 martie, informaţii cu privire la terenurile de care dispun primăriile pentru construirea locuinţelor pentru specialiştii din mediul rural, în cadrul programului lansat în acest sens de Ministerul Turismului şi Dezvoltării Regionale.

Primarii din judeţ au avut ieri o întâlnire cu prefectul Gyorgy Ervin, reprezentanţii administraţiilor locale expunându-şi punctele de vedere în legătură cu modul în care acest program al caselor pentru specialişti ar putea să ajute cât mai bine în interiorul judeţului nostru. Astfel, primarul comunei Catalina, Tusa Levente, a arătat că ideal ar fi fost ca aceste locuinţe pentru specialişti să nu se refere numai la cadrele medicale sau didactice, ci şi la inginerii sau economiştii din primării, nu puţine fiind cazurile în care aceste instituţii nu reuşesc să beneficieze de cunoştinţele acestor specialişti, ca urmare salariilor mici şi refuzului navetei de către aceştia.

Astfel, Gyorgy Ervin le-a solicitat primarilor să formuleze în scris eventualele sugestii, pentru a avea un punct de plecare în completarea proiectului, deoarece normele de aplicare n-au aparut încă, acestea putând fi incluse în actul normativ. Termenul de depunere a dosarelor de către primării pentru construcţia de locuinţe este de 31 martie.

Monica Rizea

Teme articol: locuinţe specialisti rural
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.