ACTUALITATE 4 aprilie 2022

Casa ştiinţei, planetariu, muzeu, cinema - cele mai populare idei de transformare a Fabricii de Ţigarete

de Agerpres | 508 vizualizări

Peste 1.300 de persoane au participat până acum la sondajul de opinie lansat în urmă cu două săptămâni de Primăria Sfântu Gheorghe privind modul în care ar putea fi pusă în valoare fosta Fabrică de Ţigarete din municipiu, achiziţionată anul trecut de autorităţile locale, printre cele mai populare idei numărându-se înfiinţarea unei Case a ştiinţei, a unui planetariu, a unui muzeu sau cinema.

Sondajul, integrat într-un tur virtual de 360 de grade al fabricii, cu vedere aeriană, poate fi completat până pe 21 aprilie pe site-ul sepsitabak.ro.

„Autorităţile locale doresc prin acest sondaj, numit Tabak Forum, să evalueze dorinţele locuitorilor legate de viitorul acestui ansamblu de clădiri monument istoric. În primele două săptămâni de la lansare, pe site au fost exprimate peste 7.000 de voturi de la peste 1.300 de utilizatori unici, iar cele mai populare idei au fost cele despre înfiinţarea unei case a ştiinţei, a unui muzeu al fabricii de ţigarete, un atelier de creaţie pentru copii, arte şi meserii, escape room, cinema în aer liber, cafenea literară, planetariu, muzeu de poveşti populare, loc de poveşti pentru bebeluşi şi mame sau un spaţiu expoziţional interactiv de istorie industrială”, se arată într-un comunicat de presă postat pe pagina de internet a Primăriei.

Autorităţile au precizat că intenţionează să transforme fosta fabrică în „cel mai mare centru turism şi tineret interactiv şi inovativ din Transilvania, cu accent pe soluţii alternative educaţionale, turistice, antreprenoriale, culturale, de divertisment şi comunitare”, iar cele mai bune idei colectate prin intermediul sondajului vor fi folosite în acest scop.

Fabrica şi-a încetat activitatea în anul 2011 ca urmare a suspendării autorizaţiei de producţie şi comercializare, iar câţiva ani mai târziu compania a intrat în insolvenţă din cauza datoriilor acumulate către bugetul de stat.

Primăria Sfântu Gheorghe şi-a exercitat dreptul de preempţiune asupra terenurilor şi clădirilor societăţii Galaxy Tabacco SA Bucureşti, scoase la licitaţie de lichidatorul judiciar şi le-a achiziţionat anul trecut cu suma de 4,9 milioane de euro.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.