ACTUALITATE 4 februarie 2013

Casa parohială din Ilieni a noului episcop reformat al Ardealului a fost prădată

de Agerpres | 152 vizualizări

Casa parohială din Ilieni a noului episcop reformat al Ardealului a fost prădatăCasa parohială din Ilieni a noului episcop reformat al Ardealului Kató Béla a fost spartă şi prădată de persoane necunoscute.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna, Iulia Grigoraş, a declarat luni că furtul a fost descoperit de persoana care se ocupă de întreţinerea locuinţei şi care a observat că uşa de la intrarea principală fusese forţată. Din casă lipsesc bani şi bunuri a căror valoare urmează a fi stabilită de proprietar.

Iulia Grigoraş a declarat că Poliţia a preluat cercetările pentru identificarea autorului furtului. Potrivit acesteia, din primele cercetări rezultă că spargerea a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, în lipsa de la domiciliu a lui Kató Béla care se afla la Cluj-Napoca, unde a avut loc ceremonia religioasă de instalare a sa în funcţia de episcop al Eparhiei Reformate a Ardealului.

Kató Béla a fost ales în această înaltă funcţie în cadrul Adunării Generale a Eparhiei din 14 decembrie 2012, pentru un mandat de şase ani. El l-a înlocuit pe Pap Géza, care a îndeplinit funcţia de episcop timp de două mandate şi nu a putut fi reales.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.