ACTUALITATE 9 februarie 2010

Casa de cultură de la Baraolt, în pană de bani pentru finalizare

de Covasna Media | 460 vizualizări

Primarul oraşului Baraolt, Nagy Istvan, consideră că orgoliile politice din interiorul Consiliului Local (CL) blochează proiectele de dezvoltare a oraşului. Unul dintre cele mai recente proiecte care nu trece de CL la Baraolt se referă la aprobarea indicatorilor economici ai studiului de fezabilitate aparţinând construcţiei Casei de Cultură a oraşului.

Până în prezent, au fost investiţi în construcţie 350.000 de lei, iar primarul spune că mai este nevoie de aproximativ 700.000 de lei, bani care au fost solicitaţi Consiliului Judeţean (CJ), însă n-au ajuns niciodată la Baraolt.

„Ne mai trebuie 700.000 de lei, pentru instalaţii de apă, canalizare, încălzire, iluminat, izolare şi amenajare de zone verzi. Solicitări de bani am făcut şi am vrut să facem inclusiv la Guvern, însă pentru asta trebuiau să se aprobe în CL indicatorii economici ai studiului de fezabilitate. Consilierii UDMR s-au opus însă, spunând că suma solicitată e prea mare”, a explicat primarul Nagy Istvan, adăugând că va insista din nou cu cererea de bani, reintroducând proiectul în CL.

Nagy Istvan a ţinut să arate că „proiectul nu e chiar blocat de către cei din UDMR”, dar a precizat că aceştia au „o atitudine negativă”. Construcţia Casei de Cultură de la Baraolt a început în urmă cu doi ani; chiar dacă clădirea nu a fost finalizată încă, aici au avut loc deja două baluri, spaţiile acesteia nepretându-se deocamdată unor activităţi culturale concrete.

Monica Rizea

Teme articol: bani Casa de Cultură Baraolt
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.