ACTUALITATE 18 februarie 2020

Casa de Cultură a Sindicatelor – Muzeu al Comunismului?

de Daniela Luca | 1892 vizualizări

Municipalitatea va continua demersurile pentru a obține dreptul de proprietate asupra clădirii 

Dacă fosta Casă de Cultură a Sindicatelor va intra vreodată în proprietatea Primăriei Sfântu Gheorghe, așa cum dorește municipalitatea, aceasta ar putea fi transformată într-un Muzeu al Comunismului. Ideea a fost lansată în spațiul public luni, 17 februarie, de primarul Antal Árpád, în cadrul unei conferințe de presă.

 „Dacă aici vom construi această clădire superbă, (n.red. complexul cultural și de tineret) am putea să transformăm acea clădire dacă va fi a Primăriei, într-un muzeu al comunismului ca să nu uite copiii și nepoții noștri ce a însemnat comunismul, pentru că e foarte important acest lucru să știe ce a însemnat pentru noi, cum au fost zdrobite visele noastre, cum a fost zdrobită soarta noastră, cum a fost luat tot de la părinții noștri în perioada comunistă și totuși am rămas și am visat în continuare și astăzi suntem în situația în care putem să îi dăm o revanșă acelui sistem”, a spus luni primarul Antal Árpád. 

Acesta a precizat că municipalitatea va continua să facă demersurile necesare pentru ca această clădire să treacă în proprietatea autorităților locale, pentru a o reintroduce în viața publică și culturală a orașului. 

„Intenția municipalității nu se schimbă. Dorim să preluăm tot ce este în municipiul Sfântu Gheorghe, tot ce este al statului sau al altor entități care nu își fac treaba și nu se comportă ca buni gospodari cu bunul pe care îl au. Este și cazul casei de cultură a sindicatelor. Dorim în continuare să preluăm clădirea respectivă. Evident în momentul în care vom construi acest nou complex, dacă între timp vom reuși să obținem dreptul de proprietate al acelei clădiri, vom găsi împreună cu reprezentanții comunității soluții și un scop pentru clădirea respectivă. Cu siguranță, în momentul în care va fi a primăriei, nu va mai arăta așa și vă pot asigura că vom face demersuri în continuare ca să obținem dreptul de proprietate ale acelei clădiri”, a mai adăugat primarul. 

Casa de Cultură a Sindicatelor din Sfântu Gheorghe, rămâne în continuare un imobil care nu poate fi exploatat corespunzător și care are o datorie semnificativă către bugetul local. Imobilul se degradează pe zi ce trece și știrbește din farmecul municipiului Sfântu Gheorghe. Autoritățile au adus în discuție în repetate rânduri vidul legislativ care stopează orice proces de dobândire legală a obiectivului, prin faptul că entitatea căreia îi aparține în acte clădirea nu mai există.

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.