ACTUALITATE 10 august 2009

Cartierul Ciucului, cenuşăreasa municipiului

de Covasna Media | 814 vizualizări
Primarul Antal Arpad spune că în doi ani de zile străzile Romulus Cioflec şi Căminului vor arăta perfect

Gropile conturate sub forma unor adevărate cratere pe strada Romulus Cioflec din cartierul Ciucului sau vacile care circulă în voie fără a fi supravegheate de stăpân i-au scos din sărite în ultima vreme pe mai mulţi locuitori din zonă, care se plâng că deşi de ani de zile se spune că şi străzile de aici vor fi reparate şi lucrurile se vor îmbunătăţi, totuşi nu se întâmplă nimic şi ei stau cu ochii în soare şi se uită doar doar o apărea vreun utilaj şi pe strada lor. Supărarea

Primarul Antal Arpad spune că în doi ani de zile străzile Romulus Cioflec şi Căminului vor arăta perfect

Gropile conturate sub forma unor adevărate cratere pe strada Romulus Cioflec din cartierul Ciucului sau vacile care circulă în voie fără a fi supravegheate de stăpân i-au scos din sărite în ultima vreme pe mai mulţi locuitori din zonă, care se plâng că deşi de ani de zile se spune că şi străzile de aici vor fi reparate şi lucrurile se vor îmbunătăţi, totuşi nu se întâmplă nimic şi ei stau cu ochii în soare şi se uită doar doar o apărea vreun utilaj şi pe strada lor. Supărarea oamenilor se îndreaptă în special înspre administraţia locală, pe care o acuză că „face totul numai de imagine“, deşi şi ei sunt plătitori de taxe şi impozite ca şi restul cetăţenilor din oraş, dar şi spre acei vecini „fără bun simţ“ care nu sunt în stare să-şi supravegheze animalele, mai exact vacile, şi alţii trebuie să „admire” câte o balegă uneori chiar în faţa blocului, ca să-şi înceapă ziua cu noroc. Nu demult, în spatele blocului cu zece etaje a apărut şi o grămadă de nisip care acoperă nişte lucrări de canalizare, dar care de câte ori se mătură se transformă în adevăraţi nori de praf, mai spun oamenii.

„Romii nu mai sunt majoritari în Ciucului“

„În Ciucului nu mai stau demult numai romi, nu mai sunt ei majoritari, iar noi nu plătim mai puţin impozit decât alte cartiere. Dacă acel drum (strada Romulus Cioflec) ducea spre ceva, până acum cu siguranţă era făcut. În Sfântu-Gheorghe se face numai de imagine, vrem să ştim când încep lucrările. În fiecare dimineaţă când plec de acasă sper ca la capătul străzii Romulus Cioflec să văd nişte utilaje. Nu vreau să fie mâine asfalt, dar să înceapă odată! Inclusiv patronii de spaţii comerciale şi firmele de distribuţie se plâng că îşi rup maşinile când vin aici, ne e şi ruşine să chemăm pe cineva în vizită”, se plânge unul dintre locuitorii nemulţumiţi.

Tot el mai spune că este decis să strângă semnături din tot cartierul numai să înceapă odată lucrările, iar dacă tot nu se mişcă nimic, ia în calcul inclusiv varianta de trimitere în judecată a municipalităţii de către locatari.

„E deranjant că Primăria are vreo 6 angajaţi la biroul de imagine, iar Poliţia Comunitară are doar doi oameni pe tură noaptea şi nu face faţă”, mai spune acesta referitor la ordine.

Unor locuitori din Ciucului le-a venit la un moment dat chiar ideea de a pune pe panourile din oraş pe care sunt afişate realizările din ultimul an ale municipalităţii, poze cu imagini din acest cartier, cum arată şi ce ar trebui făcut.

Antal Arpad: „Romulus Cioflec şi Căminului vor arăta perfect peste doi ani”

Întrebat când anume vor începe lucrările la strada Romulus Cioflec, primarul Antal Arpad a spus că licitaţia pentru reabilitarea acesteia a avut loc în urmă cu aproximativ două – trei luni, contractul a fost semnat acum aproximativ două săptămâni şi lucrările vor începe anul acesta şi vor dura aproximativ un an şi jumătate pe toată strada şi o parte din Căminului.

Primarul respinge ideea că Ciucului ar fi un cartier discriminat şi a subliniat că lucrările au întârziat să înceapă pentru că a fost necesară realizarea proiectelor.

„Cheltuim acolo o sumă semnificativă pentru a reface, a durat pentru că a trebuit să realizăm proiectul. Aşa cum am mai spus, ca să faci ceva ca lumea trebuie să faci întâi proiect, să-l licitezi. Noi anul trecut am făcut proiect pentru 40 de străzi în Sfântu-Gheorghe, pentru ca începând de acum să ne putem apuca de treabă. Până n-ai proiect faci ceva care să ţină trei ani şi apoi n-ai făcut nimic. Am spus de la bun început că nu sunt pentru a face şi cheltui bani publici pe lucrări care nu au proiect, care nu ţin mult şi aşa mai departe. Eu îi înţeleg pe cei din Ciucului, cunosc foarte bine zona, ştiu că într-adevăr acolo este o situaţie foarte greu de suportat, îi înţeleg, dar am spus şi la începutul anului să aibă răbdare pentru că vor primi ceva perfect dacă se poate spune aşa după teriminarea lucrărilor”, a explicat Antal.

Licitaţia pentru reabilitarea străzii Romulus Cioflec a fost câştigată de o societate din Sfântu-Gheorghe, motiv pentru care primarul crede că vor face treabă bună şi nu vor avea probleme cu ei. Antal Arpad a concluzionat că există o preocupare majoră a Primăriei pentru tot oraşul şi nu face diferenţă între cartierul Ciucului şi Simeria, Oltului sau Gării. „Ştiu că acolo era o problemă şi rezolvăm această problemă, Romulus Cioflec şi Căminului vor arăta perfect peste doi ani”, a mai spus primarul.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 7

Adaugă comentariu
Demeter Arpad, 11 august 2009
acest primar este o catastrofa ! mergem in noroi pina la glezna dar avem steag secuiesc si placute maghiare .
Primar_la_Hetea, 11 august 2009
Auzi ba cu "Hetea sa te ocupi" "aratarea" aia e o statuie ca oricare alta care reprezinta un mare conducator important al romanilor. Daca era nu stiu ce ungur atunci erai deacord.
cititoriii, 11 august 2009
piata mihai viteazu nu o sa fie refacuta in vecii vecilor amin cu primarul asta poate doar daca i se va schimba numele intr-unul unguresc sa-i sune bine la ureche.
Marius, 11 august 2009
Antal nu e diferit de majoritatea primarilor...si ei fac la fel, incep lucrari cu un an inainte de alegeri ca sa aiba ce inaugura in campania electorala...
Gigi, 11 august 2009
Bine ca centrul este refacut a nu-stiu-cata oara, desi trotuarele si strazile sunt cele mai bune din oras. Dar cel putin exista vointa, sa admitem ca s-au facut mai multe intr-un an decat in citeste integral
cu Hetea sa te ocupi..., 11 august 2009
De comentat poti sa comentezi cu aratarea aia urata de piata Mihai Viteazul, cu toate ca viteazul tau nu are nici o legataura cu orasul, romanasii tai alesi sau desemnati cati bani au adus pentru citeste integral
Primar_la_Hetea, 10 august 2009
Binenteles primarul se va ocupa personal (asa cum se ocupa si de piata M Viteazul, Parcul Industrial etc.), doar dupa ce va mai prinde un mandat. El vrea sa faca, dar e criza.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.