ACTUALITATE 7 aprilie 2010

Carnea la control

de Covasna Media | 391 vizualizări
OPC a efectuat recent mai multe controale la nivel naţional 07apr2010-carneAutoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) a efectuat recent controale asupra modului de comercializare şi etichetare a peştelui şi preparatelor din peşte preambalate şi conservelor din peşte. La nivel naţional, au fost controlaţi 552 operatori economici, iar la 402 dintre aceştia s-au constatat abateri. Oficiul pentru Protecţia Consumatorului (OPC) Covasna a efectuat controale la operatori economici

OPC a efectuat recent mai multe controale la nivel naţional

07apr2010-carneAutoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) a efectuat recent controale asupra modului de comercializare şi etichetare a peştelui şi preparatelor din peşte preambalate şi conservelor din peşte. La nivel naţional, au fost controlaţi 552 operatori economici, iar la 402 dintre aceştia s-au constatat abateri.

Oficiul pentru Protecţia Consumatorului (OPC) Covasna a efectuat controale la operatori economici din Malnaş şi Sânzieni, unde a constatat că produsele expuse la comercializare nu aveau afişate preţurile pe unitate de măsură. La un operatar economic din Ghelinţa s-a constatat că produsele expuse la comercializare nu aveau afişate, la rândul lor, preţurile în mod vizibil.

A fost controlat un total de 14 unităţi, din care la trei s-au constatat abateri de la prevederile legale. S-au aplicat două amenzi contravenţionale în valoare de 200 lei şi un avertisment.

Un alt control desfăşurat la nivel naţional a vizat verificarea modului de comercializare şi etichetare a preparatelor din carne. Au fost controlaţi 673 de operatori economici, constatându-se abateri la 582 şi au fost verificate 50 053 kg de preparate, din care 16130 kg nu se încadrau în prevederile legale. Pe această tematică, OPC Covasna a controlat mai mulţi operatori economici din Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc şi în mediu rural.

Controalele au relevat că produsele din carne erau expuse spre comercializare fără elemente de identificare şi caracterizare, iar la operatori economici din Sfântu Gheorghe, Cernat şi Pachia s-a constatat că produsele din carne erau expuse spre comercializare fără a avea afişate preţurile pe unitatea de măsură.

Au fost controlate în total 35 unităţi, din care la 13 s-au constatat abateri de la prevederile legale, aplicându-se nouă amenzi contravenţionale în valoare de 4500 lei şi patru avertismente.

Monica Vajna

Sursa foto: mediafax.ro

Teme articol: control OPC carne ANPC
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Carnea la control | infocarne.ro, 8 aprilie 2010
[...] Citeste mai mult in Observatorul de Covasna. [...]
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.