ACTUALITATE 16 aprilie 2022

Carnea de miel - între 40 şi 45 de lei kilogramul; preţul aproape dublu faţă de anul trecut

de Agerpres | 1552 vizualizări

Carnea de miel se vinde cu 40-45 de lei kilogramul în piaţa alimentară din municipiul Sfântu Gheorghe, preţul fiind aproape dublu faţă de anul trecut.


Directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Covasna, Orsi Csaba, a declarat, vineri, că scumpirea înregistrată la acest produs a fost cauzată de creşterea preţurilor furajelor şi combustibililor.


"Pe piaţă kilogramul de miel se vinde cu 40-45 de lei kilogramul, s-a scumpit, într-adevăr foarte mult, e aproape dublu. Dar ofertă există, mieii sunt frumoşi. În viu, preţul e mult mai avantajos, 20-22 de lei kilogramul, dar anul trecut era aproape jumătate", a mai spus directorul DSV Covasna.


În perioada premergătoare sărbătorilor Pascale, DSVSA Covasna a demarat controalele tematice specifice, pentru a asigura cetăţenilor alimente sigure şi a preveni apariţia de toxiinfecţii alimentare.


La aceste acţiuni de control participă, medicii veterinari oficiali şi personalul de specialitate din cadrul DSVSA şi circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor oficiale (CSVSAO) din oraşele Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Baraolt, Întorsura Buzăului şi Covasna.


Controalele urmăresc verificarea respectării condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din toate pieţele agro-alimentare, abatoarele şi centrele de sacrificare, unităţile de tranşare a cărnii, unităţi de procesare şi depozitare a alimentelor de origine animală şi nonanimală, precum şi din unităţile de vânzare cu amănuntul (carmangerii, măcelării, unităţi de alimentaţie publică, pizzerii, cantine, unităţi tip catering, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie/patiserie, pensiuni turistice, unităţi de tip hipermarket/supermarket, magazine alimentare, etc).

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.