ACTUALITATE 1 aprilie 2013

Caravană pentru colectarea deşeurilor reciclabile

de Agerpres | 361 vizualizări

Societatea de salubritate Tega din Sfântu Gheorghe va demara marţi o campanie de colectare a deşeurilor reciclabile din mediul rural.

Caravana va poposi în zilele de 2 şi 3 aprilie la Bixad şi Micfalău şi pe 4 şi 5 aprilie la Malnaş şi Bodoc, urmând ca pe parcursul acestui an să treacă prin mai multe localităţi pentru a colecta deşeuri din sticlă, plastic, hârtie şi obiecte electrice şi electronice defecte. Pentru zece kilograme de hârtie se oferă 2,5 lei, pentru 10 kilograme de plastic 5,8 lei, pentru 10 kilograme de sticlă 80 de bani, respectiv 7,3 lei pentru aceeaşi cantitate de deşeuri electrice şi electronice, cum ar fi televizoare, telefoane mobile, frigidere, calculatoare, imprimante etc.

În luna februarie, societatea Tega a demarat la Sfântu Gheorghe un program pilot de reducere a taxei de salubritate în schimbul deşeurilor predate la centrele de colectare. Practic, contravaloarea materialelor recuperabile predate se scade din factura de salubritate, a explicat directorul societăţii, Toth Birtan Csaba, potrivit căruia măsura a fost luată pentru stimularea colectării selective a deşeurilor, dar şi pentru a-i ajuta pe cetăţeni să facă economii.

Locuitorii municipiului Sfântu Gheorghe care vor să predea materiale reciclabile au la dispoziţie un centru de colectare selectivă pe strada Energiei, deschis în fiecare zi lucrătoare.

Anul trecut, societatea de salubritate Tega a adunat 468 de tone de hârtie, 222 de tone de sticlă şi 337 de tone de plastic. Veniturile realizate în urma valorificării acestor deşeuri s-au cifrat la 481.000 de lei, faţă de 390.000 de lei încasaţi în 2011.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.