ACTUALITATE 25 mai 2017

Caravana filmului românesc la Covasna

de Covasna Media | 1598 vizualizări

La Covasna începe prima ediţie a Caravanei Filmului Românesc din staţiune, care este organizată prin parteneriatul Casei Orăşeneşti de Cultură Covasna cu Voodoo Films SRL. În cadrul festivalului vor fi proiectate cele mai recente filme din producţia autohtonă, filme care au cucerit deja juriul festivalelor internaţionale.

Pentru început sunteţi invitaţi să vizionaţi filmul (actual nu numai pentru elevi şi părinţi) „Bacalaureat”, în regia lui Cristian Mungiu, pe data de 26 mai 2017, vineri de la ora 20, în Centrul Cultural Covasna.

Romeo Aldea (49), e doctor într-un mic oraș de provincie și și-a educat singurul copil, pe Eliza, cu ideea că odată ce va termina liceul, va pleca să studieze și poate să se și stabilească în străinătate.

Planul lui e pe cale să se împlinească, Eliza tocmai a primit o bursă să studieze psihologia în Anglia. Mai trebuie doar să-și ia bacalaureatul, o formalitate pentru o elevă așa de bună cum este ea.

În preziua primei teze scrise, un incident iscat pe nepusă masă pune dintr-o dată în pericol planurile de viitor ale lui Romeo.

Acum el trebuie să ia o decizie. Desigur, situația poate fi rezolvată, însă nu urmând calea pe care, ca părinte, a încercat să i-o arate fiicei lui ca fiind singura de urmat în viață.

Filmul a primit premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul de la Cannes ediţia 2016.

Preţul biletelor este 10 lei. Pentru mai multe informaţii, rezervări pentru grupuri organizate puteţi suna la nr. 0762 74516 sau mail la adresa culturacv@gmail.com.

Următoarea proiecţie din cadrul Caravanei Filmului Românesc în Covasna va fi „6,9 pe scara Richter” de Nae Caramfil pe data 7 iunie 2017, miercuri de la ora 20.00, în Centrul Cultural Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.