ACTUALITATE 14 februarie 2010

Carantină la Spitalul din Vâlcele

de Covasna Media | 614 vizualizări
Pacienţii internaţi au rămas la tratament. Cele patru cazuri confirmate joia trecută au evoluat bine 15feb2010-radu_horiaGripa nouă nu i-a speriat pe cei aproximativ 60 de pacienţi care se aflau internaţi la Spitalul de patologie neuromusculară din Vâlcele. După cele patru cazuri cu virsul A/H1N1 confirmate aici, unitatea a intrat în carantină, însă pacienţii au ales să rămână până ce îşi termină fiecare perioada de internare, deşi li s-a oferit alternativa plecării. Directorul unităţii, Claudia Vigheci, ne-a declarat că pacienţii

Pacienţii internaţi au rămas la tratament. Cele patru cazuri confirmate joia trecută au evoluat bine

15feb2010-radu_horiaGripa nouă nu i-a speriat pe cei aproximativ 60 de pacienţi care se aflau internaţi la Spitalul de patologie neuromusculară din Vâlcele. După cele patru cazuri cu virsul A/H1N1 confirmate aici, unitatea a intrat în carantină, însă pacienţii au ales să rămână până ce îşi termină fiecare perioada de internare, deşi li s-a oferit alternativa plecării.

Directorul unităţii, Claudia Vigheci, ne-a declarat că pacienţii cu gripa nouă au fost izolaţi la timp într-un salon şi au urmat tratamentul adecvat. Doi dintre ei erau programaţi să plece acasă ieri.

„Au evoluat foarte bine, în momentul de faţă sunt asimptomatici, vor fi externaţi conform planificării şi sperăm să nu fie probleme”, a spus şi directorul medical al Spitalului din Vâlcele, Ioana Baciu.

Potrivit managerului unităţii, Claudia Vigheci, Spitalul este în carantină şi rudele sau apropiaţii pacienţilor aflaţi la tratament nu au voie să intre, de asemenea personalul poartă măşti. La aflarea veştii că în Spitalul lor s-a confirmat prezenţa virusului gripei noi, conducerea a dorit să apeleze la ambulanţe pentru a trimite oamenii acasă, dar nu a mai fost cazul.

„Iniţial cu directorul medical hotărâsem că îi externăm, ne-am gândit că vor vrea să plece, după confirmarea diagnosticului am discutat cu restul doctorilor şi s-a pornit în vizită să li se aducă pacienţilor la cunoştinţă şi să li se spună că se poate pleca acasă şi se poate chema ambulanţa, dar n-au vrut să plece. S-au sucit oamenii, ei sunt aici, internaţi, sunt sănătoşi, nu are niciunul stare febrilă, doar că e închis spitalul, nu li se permite aparţinătorilor să intre, dar cine vrea să plece, e liber să plece”, a declarat Claudia Vigheci.

În cursul zilei de joi la Spitalul din Vâlcele au fost confirmate patru cazuri de gripă nouă, la patru bărbaţi din judeţele Mehedinţi, Covasna şi Botoşani.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.