ACTUALITATE 30 martie 2016

Campioana naţională, Sepsi Sic, sărbătoreşte victoria în mijlocul comunităţii din Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 793 vizualizări

Echipa de baschet feminin Sepsi SIC din Sfântu Gheorghe, care a cucerit primul său titlu de campioană naţională la baschet feminin, după ce şi-a adjudecat în acest sezon şi Cupa României, va sărbători victoria împreună cu comunitatea locală, în cadrul unui eveniment programat joi după amiază în centrul municipiului.

Managerul echipei, Rusz Istvan a declarat miercuri pentru Agerpres, că festivitatea va începe cu prezentarea jucătoarelor şi se va încheia cu un concert în aer liber, şi şi-a exprimat dorinţa ca la acest eveniment să participe un număr cât mai mare de cetăţeni.

„Sper să iasă lumea, noi am avut mereu sala plină, 1.000-1.500 de spectatori (...), sper să ne adunăm şi mai mulţi să putem sărbători acest eveniment împreună (...) Am muncit mult, dar am cules roadele. Este prima echipă din istoria de 555 de ani a oraşului şi a judeţului care a cucerit o medalie de aur în sportul de echipă, de performanţă şi suntem mândri că am reuşit să scriem istorie (...) Am avut o bază de jucătoare din anul trecut pe care ne-am bazat foarte mult, care au fost temelia acestei echipe şi am reuşit să contractăm şi nişte jucătoare care şi-au dorit şi ele să câştige campionatul şi am reuşit“, a declarat Rusz Istvan.

El a mulţumit conducerii Consiliului Judeţean Covasna şi Primăriei Sfântu Gheorghe pentru susţinere şi a menţionat că clubul are planuri mari si pentru sezonul următor. Rusz a precizat că nu poate vorbi deocamdată despre componenţa echipei, însă a menţionat că Sepsi SIC a prelungit contractul cu antrenorul Mikes Zoran.

„Despre echipă nu se poate vorbi acum, e greu, dar încercăm să ţinem la Sfântu Gheorghe nucleul acestei echipe. Dar viitorul e promiţător, pentru că am făcut un nou contract cu Zoran şi va fi al patrulea an în care va fi la Sfântu Gheorghe, iar împreună putem aduna o echipă bună“, a mai spus Rusz Istvan.

Echipa de baschet feminin Sepsi SIC din Sfântu Gheorghe a câştigat marţi seară titlul de campioană naţională la baschet feminin, după ce a învins-o în deplasare pe CS Universitatea Alba Iulia, cu scorul de 86-53 (19-11, 19-17, 26-15, 22-10), în meciul al treilea al finalei Ligii Naţionale.

Echipa din Covasna, care a adjudecat în acest sezon şi Cupa României, s-a impus cu scorul general de 3-0 în finală, câştigând clar toate cele trei meciuri, 82-57 şi 64-50 în primele două de pe teren propriu şi 86-53 la Alba Iulia.

ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe a ratat anul trecut titlul în faţa echipei CSM Târgovişte, după ce a condus cu 2-0 în finală, dar a pierdut următoarele trei meciuri.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.