ACTUALITATE 27 iunie 2012

Campanie de prevenire a consumului de droguri, la Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 69 vizualizări

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Covasna a demarat marţi o campanie de conştientizare a tinerilor cu privire la pericolul consumului de droguri, care se va derula pe parcursul următoarelor două luni.

Coordonatorul Centrului, Liliana Lazea, a declarat că, din fericire, în Covasna nu se poate vorbi despre un fenomen în ce priveşte consumul de droguri ori substanţe psihoactive, aşa-zisele etnobotanice, dar pericolul persistă deoarece traficanţii acţionează prin diverse mijloace pentru a-şi recruta victimele, inclusiv prin internet.

Potrivit acesteia, oficial s-au înregistrat doar câteva cazuri în care s-au consumat droguri uşoare, fiind vorba despre tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 22 de ani din Sfântu Gheorghe şi Întorsura Buzăului.

Liliana Lazea a mai spus că în ultimii doi ani şase tineri s-au adresat din proprie iniţiativă Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog pentru a scăpa de dependenţa de „etnobotanice”. Lazea a ţinut să sublinieze că aceste „prafuri” sunt extrem de periculoase deoarece au o calitate îndoielnică, creează dependenţă psihică şi reacţii adverse grave, de la ameţeli până la halucinaţii. Programul de consiliere durează minimum şase luni, este gratuit şi absolut confidenţial.

Campania intitulată „Prea rebel să fii condus” se va derula în perioada 26 iunie-31 august pe mai multe terase din municipiul Sfântu Gheorghe frecventate de tineri, cărora li se vor arăta pericolul dependenţei de droguri şi mijloacele sănătoase de petrecere a timpului liber.

Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Traficului şi Consumului Ilicit de Droguri, care se sărbătoreşte anual pe 26 iunie, a fost marcată marţi în judeţul Covasna printr-un concurs de film de scurt metraj cu tematică antidrog adresat elevilor de liceu.

Centrul antidrog va derula şi o campanie stradală în cadrul căreia va oferi câte un măr, ca simbol al unei vieţi sănătoase, persoanelor care vor renunţa la o ţigară sau posibilitatea de a petrece gratuit două ore la piscina din Sfântu Gheorghe celor care renunţă la un pachet întreg.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.