Campanie anticorupţie, cu muzică şi dans, printr-un videoclip realizat de elevi
Serviciul Judeţean Anticorupţie Covasna (SJA) a demarat o campanie de informare şi conştientizare a tinerilor din judeţ cu privire la importanţa sesizării faptelor de corupţie, realizând, în acest scop, un videoclip având ca generic „Pasivitatea naşte corupţie - Implică-te! Nu sta pasiv!”.
Videoclipul a fost realizat cu ajutorul unui grup de elevi, membri ai unui club de dans din municipiul Sfântu Gheorghe, şi va fi difuzat pe reţelele de socializare, dar şi prin intermediul mass-media.
„Cu sprijinul partenerilor, a fost realizat un videoclip de conştientizare a necesităţii înştiinţării, în caz de corupţie, a autorităţilor competente. Realizat de tineri, pentru tineri, mesajul este transmis într-o manieră actuală, prin muzică şi dans. De altfel, atât melodia, cât şi dansul sunt creaţii originale, special pentru această campanie, iar videoclipul va fi disponibil pentru vizionare pe pagina de Facebook a Direcţiei Generale Anticorupţie, precum şi pe website-ul instituţiei noastre. Totodată, melodia realizată în cadrul campaniei va putea fi auzită la radiourile din judeţ, alături de mesaje de promovare a modalităţilor de acţiune în cazul identificării unor fapte de corupţie”, se arată într-un comunicat de presă, remis marţi AGERPRES.
Potrivit reprezentanţilor SJA Covasna, campania se adresează nu doar elevilor, ci şi adulţilor.
„Conform rezultatelor Eurobarometrului special 470 - Corupţie, 91% dintre cetăţenii români care au experimentat sau au fost martori la vreun caz de corupţie, aleg să nu aducă acest lucru la cunoştinţa autorităţilor (...) Scopul campaniei este de informare a tinerilor judeţului Covasna şi nu numai, despre importanţa atitudinii anticorupţie şi, mai ales, despre necesitatea informării autorităţilor competente asupra faptelor de corupţie la care sunt martori ori despre care au cunoştinţă. De aceea, campania include o serie de activităţi focusate, în acest caz, pe segmentul de vârstă al elevilor de liceu, însă menit să atragă şi atenţia părinţilor (...) De asemenea, în perioada următoare, cetăţenii care vor intra în contact cu instituţiile publice partenere în campanie vor primi materiale de informare cu privire la atitudinea pe care ar trebui să o aibă în situaţia în care sunt martori la fapte de corupţie. Pentru a atinge o categorie de public cât mai mare, mesajele de pe aceste materiale au fost înscrise în limbile română şi maghiară”, menţionează sursa citată.
Cetăţenii judeţului Covasna care vor să sesizeze faptele de corupţie pot face acest lucru telefonic, apelând gratuit 0800.806.806, dar şi prin e-mail la adresa: covasna.dga@mai.gov.ro ori direct la sediul Serviciului Judeţean Anticorupţie Covasna, cu sediul pe str. Kőrösi Csoma Sándor nr. 16, telefon/fax 0267.307.490.
Campania a fost realizată de Serviciul Judeţean Anticorupţie Covasna, cu sprijinul Consiliul Judeţean, Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe şi asociaţiile Love to Dance şi Emlékgyár.