ACTUALITATE 26 februarie 2015

Campania „No hate speech de la A la Z” la Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 77 vizualizări

În data de 25 februarie – Centrul de Voluntariat HITI a organizat la Cafeneaua TEIN din Sfântu Gheorghe evenimentul public „Biblioteca vie” la care au participat peste 100 de persoane din comunitatea locală, care au avut ocazia să interacționeze cu persoane discriminate – fost consumator de droguri, bucătar orb, persoană cu sindromul DOWN – și în acest fel să conștientizeze efectele negative ale discriminării în societate.

Grüman Éva, coordonatorul Centrului de Voluntariat HITI, a declarat că „Centrul nostru promovează metodele de educație non-formală, iar acest eveniment s-a bucurat de un real interes din partea comunității locale”.

Sunt doar câteva dintre noile metode de comunicare și interacțiune pe care voluntarii și organizațiile din care fac parte le folosesc pentru a resădi sentimente mai bune în cei care folosesc un limbaj al urii sau al discriminării față de cei cu dizabilități fizice și mentale, față de romi sau cei care au ajuns după gratii, față de consumatorii de droguri, bolnavii HIV ori față de persoanele provenite din mediul rural, față de prostituție, discriminare pe criterii de vârstă sau față de cei care suferă de boli incurabile în fază terminală.

Campania „No hate speech de la A la Z” (face parte din Campania „No hate speech movement” demarată anul trecut de Consiliul Europei) se va desfășura în 12 județe din țară, ținta acțiunilor fiind combaterea discursului instigator la ură exact în anul în care Consiliul Europei pune un accent deosebit pe promovarea toleranței și a drepturilor fundamentale ale omului.

Proiectul ,,Managementul Voluntarilor de la A la Z” se derulează din luna aprilie 2014 până în luna martie 2015 și este finanțat prin Granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG în România cu suma de 34.942 euro. Partenerii Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca în cadrul proiectului sunt Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat și IOGT Tippetue din Norvegia.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.