ACTUALITATE 25 octombrie 2012

Camera de Comerț și Industrie Covasna se pregăteşte pentru a 19-a ediţie a Topului Firmelor

de Covasna Media | 69 vizualizări

În cadrul ceremoniei din 15 noiembrie va fi organizată și o acțiune de caritate pentru ajutorarea profesoarei de sport Dani Kinga.

Camera de Comerț și Industrie Covasna, conform tradiției, organizează cel mai important eveniment de afaceri locali, cea de a XIX-a ediție a Topului Firmelor.

Punctarea și clasamentul firmelor se face ţinând cont de domeniul de activitate, mărimea firmei şi următorii indicatori luaţi în calcul, cu ponderi diferite: cifra de afaceri netă; profitul din exploatare; rata profitului din exploatare; eficienţa utilizării resurselor umane; eficienţa utilizării capitalului angajat; calitatea de membru al Camerei de Comerț și Industrie Covasna.

Din totalul de 4.890 de firme din județul Covasna care și-au depus bilanțul pe anul 2011, un număr de 1.291 de firme au corespuns criteriilor de eligibilitate (mai puţine cu aproape 10% faţă de 2010), iar în top au intrat un total de 852 firme, dintre care 5 au fost eliminate la Validare și 18 firme s-au autoexclus, nedorind să fie incluse în catalog.

Astfel, la a XIX-a ediție a Topului firmelor din Covasna sunt premiate 829 firme.

La ceremonia de decernare a premiilor s-au înscris deja 95 de firme / 137 persoane, înscrierea dorințelor de participare continuând până în data de vineri, 2 noiembrie. Numărul mare de participanți anunțați anul acesta (30% creștere față de anul precedent) arată că întreprinzătorii apreciază pozitiv schimbarea conducerii Camerei de Comerț și noile măsuri ale acesteia.

Ceremonia de decernare a premiilor Topului Firmelor 2012 va fi organizată la Restaurantul Park din Sfântu Gheorghe în data de 15 noiembrie, mulți dintre participanți preferând această locație.

Cifra de afaceri realizată de firmele din Top, în anul 2011, însumează 3.031 milioane de lei (702 milioane euro), reprezentând 60,93% din cifra de afaceri realizată pe judeţ, cu o creştere de 20% faţă de anul 2010. Firmele din TOP au oferit, în anul de referinţă, 17.678 locuri de muncă, cu 1.017 locuri de muncă mai puține față de anul precedent (-5%).

La inițiativa conducerii Camerei de Comerț și Industrie Covasna, împreună cu Crucea Roșie Covasna, în cadrul ceremoniei va fi organizată și o acțiune de caritate pentru ajutorarea profesoarei de sport Dani Kinga.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.