ACTUALITATE 2 iunie 2016

Cadrele Militare în rezervă și retragere din MAI, la ceas aniversar

de Covasna Media | 743 vizualizări

Asociaţia Naţională a cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne (ANCMRR din MAI) împlinește vineri, 3 iunie, 25 de ani de la decizia de înființare. Tot atunci a luat ființă și Filiala judeţeană Covasna, care în prezent are personalitate juridică conform Ordonanţei de Guvern nr 26 din 2000, privind asociaţiile şi fundaţiile.

Având sediul în municipiul Sfântu Gheorghe, filiala ANCMRR din MAI are în rândurile ei 200 de membri proveniţi dintre ofiţeri, maiştri militari şi subofiţeri care şi-au desfăşurat activitatea în structuri de ordine publică. Conform statutului, asociația organizează „activități cu caracter educativ, cultural, de recreere și odihnă, de sprijinire a unităților Ministerului Afacerilor Interne în activitatea desfășurată de acestea, precum și de promovare a drepturilor și intereselor justificate ale membrilor săi”.

„De-a lungul acestei perioade am colaborat bine cu toate Inspectoratele judeţene şi alte structuri MAI din judeţ. De asemenea s-a colaborat bine cu Asociaţiile similare provenite din alte domenii ale Sistemului de Apărare, Ordine publică şi Siguranţă Naţională, Asociaţia Naţională „Cultul Eroilor”, „Regina Maria”, Agenţia Naţională Antidrog, şi altele”, se arată într-un comunicat al filialei covăsnene a Asociației.

Filiala a participat la evenimentele comemorative, sărbători naţionale, ceremoniale militar-religioase, manifestări culturale, educative sau de altă natură, Ziua de armă, Ziua Naţională și altele. De asemenea, a organizat, cel puţin o dată pe an, întâlniri, pe zone, cu membrii filialei și a elaborat insigne comemorative cu ocazia aniversării a 25 ani de la înfiinţarea Asociaţiei. Printre activitățile filialei covăsnene s-a numărat informarea membrilor în legătură cu apariţia sau modificarea unor acte normative, în special cele care prezentau interes pentru ei, cum ar fi pensiile și asistenţa medicală, acordând sprijin efectiv şi/sau asistenţă de specialitate. Totodată, filiala a realizat documentele necesare pentru avansarea în grad a unor membri care au îndeplinit condiţiile legale. „Am făcut mai multe propuneri în cazul unor proiecte de acte normative supuse dezbaterii publice pe plan local, majoritatea fiind acceptate ca oportune, necesare, corecte şi corective din punct de vedere al tehnicii de elaborare legislativă”, precizează comunicatul filialei ANCMRR din MAI.

Colind 2015 61Filiala a participat cu coroane de flori și și-a anunțat membrii cu ocazia tuturor înmormântărilor membrilor decedaţi sau activităţilor de comemorare ale acestora. „Am sprijinit familiile acestora în obţinerea drepturilor cuvenite după decesul pensionarului membru al asociaţiei (pensii de urmaş, ajutor de înmormântare, altele)”, se arată în comunicat.

 

Printre activităţile cultural recreative organizate de filiala covăsneană a asociaţiei, merită menționate vizita la Parlamentul României, vizita la Muzeul Poliţiei Române din Târgovişte, vizita la Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sf. Gheorghe, precum și turul Braşovului, însoțit de vizita la Castelul Bran şi cetatea Râşnov. De asemenea, filiala a colaborat la buna desfăşurare a Festivalului de Colinde şi Obiceiuri româneşti „Crăciunul la români”, activitate în organizarea Fundaţiei „Mihai Viteazul” din Sf. Gheorghe, la activităţi organizate de Agenția Națională Antidrog, de compartimentele Prevenire din Inspectoratele de armă și altele. Cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, a celor Pascale, filiala covăsneană a ANCMRR din MAI a realizat felicitări trimise tuturor membrilor, iar de 1 şi 8 Martie a trimis mărţişoare şi felicitări tuturor femeilor membre ale Asociaţiei şi celor cu care colaborează des, în cadrul acţiunii „Martie pentru colege”. Totodată, un grup de membri a participat la un curs de „Alfabetizare informatică, punte între bunici şi nepoţi”, absolvit cu rezultate foarte bune.Grup alfabetizare inform

„Pe parcursul timpului, cei care s-au evidenţiat în activităţile noastre au fost răsplătiţi cu Diplome şi menţiuni. Acum, în ceas aniversar, Biroul executiv al filialei judeţene Covasna îi felicită pe membrii săi, le dorim tuturor sănătate şi împliniri alături de cei dragi.

La mulţi ani, dragi camarazi!”, se arată în comunicatul semnat de preşedintele filialei ANCMRR din MAI jud. Covasna, Col. (r.) ing. Nicolae Ivan.

Teme articol: aniversare MAI cadre militare
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.