ACTUALITATE 29 martie 2017

VIDEO: Bugetul Consiliului Judeţean, mai mare decât anul trecut

de Agerpres | 844 vizualizări

Bugetul Consiliului Judeţean (CJ) Covasna pe anul în curs, aprobat miercuri în şedinţă ordinară, se cifrează la aproape 235 milioane de lei şi este cu aproximativ 75 de milioane de lei mai mare decât cel de anul trecut.

Aproape trei sferturi din buget, respectiv 180 de milioane de lei, au fost alocate secţiunii de funcţionare a Consiliului Judeţean şi instituţiilor subordonate, în sumă fiind prevăzute şi creşterile salariale stabilite de Guvern, iar diferenţa de 55 de milioane de lei a revenit capitolului dezvoltare.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor a menţionat că 33% din bugetul destinat funcţionării instituţiilor subordonate a fost direcţionat către protecţia copilului şi asistenţă socială, 25% s-a alocat pentru întreţinerea drumurilor judeţene, 16% pentru cultură şi religie, 13% pentru funcţionarea aparatului instituţiei, 8% pentru învăţământ şi 3% pentru sănătate.

Cât priveşte capitolul dezvoltare, 63% din sumă, reprezentând aproape 35 de milioane de lei, s-a alocat pentru finalizarea mai multor drumuri şi demararea câtorva lucrări noi, iar 11%, respectiv aproape 6 milioane de lei pentru construirea noului Centru de agrement pentru tineret de la Comandău. Tamas a mai spus că la capitolul dezvoltare au fost prevăzute şi sumele necesare pentru proiectarea viitorului spital de pneumologie ce va fi construit în municipiul Sfântu Gheorghe.

https://youtu.be/GXz3gD_LiN4

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.